Qville in de kijker - september 2019

In de gemeente Essen bouwt Heem 43 woningen op een grond van 1,7 hectare. In één van die woningen voorzien we 5 studio's waar bewoners met een ondersteuningsvraag begeleid zelfstandig kunnen wonen.

De studio’s hebben een bruto oppervlakte tussen de 26m² en 36m² en beschikken elk over een eigen keuken, badkamer, leef- en slaaphoek. De woning is bijna energie-neutraal en beschikt over een geothermische warmtepomp met vloerverwarming en uitstekende isolatie.

Alle studio’s zijn zuidgericht en elke bewoner heeft rechtstreeks toegang tot de gemeenschappelijke tuin van het Oak Tree huis.

Drie studio’s hebben een eigen voordeur, twee studio’s delen een gemeenschappelijke inkomhal. In deze inkomhal is ook ruimte voorzien voor een gedeelde wasmachine en diepvries.

Naast een volwaardige studio beschikt een Oak Tree bewoner in Qville ook over 345m² aan gemeenschappelijke binnenruimte: een coworking, een buurthuis, een binnenzwembad en twee sauna's.

Buiten vind je fietsenstallingen voor bewoners en bezoekers, een ondergrondse parkeergarage, elektrische deelauto's, een gemeenschappelijk terras (zowel overdekt als een zonneterras), een zwemvijver en een tuin met speelelementen.

Al deze gemeenschappelijke faciliteiten worden gedeeld met de bewoners van alle 43 woningen.

We kennen de gemeente Essen als een gemeente met een hart voor haar inwoners met een zorgvraag. Zo hebben we gezellig kunnen deelnemen aan het zorgstraatje tijdens de Paasmarkt.

Sinds kort is ook het G-overleg van start gegaan, dat alle organisaties en verenigingen voor personen met een handicap verbindt.

De Oak Tree bewoners beschikken in Essen over een ruim aanbod aan ondersteunende diensten en activiteiten: op het g-platform van de gemeente vind je een overzicht van alle organisaties.

Regelmatig houden we bewonersvergaderingen met de Oak Tree bewoners en hun familie, waar we praktische zaken bespreken zoals de inrichting van de berging, het gebruik van de gemeenschappelijke wasmachine en de indeling van de tuin. Het is heerlijk om te zien dat de bewoners en hun familie al los van deze bewonersvergaderingen met elkaar afspreken. Fantastische voorbode voor het cohousen. We love it!

Naast deze Oak Tree vergaderingen worden er ook bijeenkomsten met alle Qville buren georganiseerd. Op 15 juni kregen onze Oak Tree bewoners de kans om zichzelf voor te stellen, en op hun beurt de buren te leren kennen tijdens de burenvergadering. We sloten de dag af met een geslaagde barbecue.

Lijkt Qville ook de ideale woonbuurt voor jou? Je bent welkom op één van onze volgende infosessies. Je kan het Oak Tree huis bezoeken en kennismaken met je toekomstige buren.

Praktische info en inschrijvingen


Oak Tree Projects cvba-so gebruikt dit mailadres enkel om je op de hoogte te houden van Oak Tree initiatieven. We geven je gegevens nooit door aan derden en bewaren ze met de nodige beveiliging. Meer details hierover vind je terug in ons privacybeleid.