Nieuws

Een betaalbare en inclusieve samenleving voor iedereen. Ook voor Hanne. Help je mee?

Hanne* is een straffe jongedame die de stap wil zetten naar een zelfstandig en onafhankelijk leven en dolgraag in ons eerste Oak Tree huis in Wijgmaal wil komen wonen. Hanne heeft de voorbije jaren wel een beetje geld gespaard, maar niet genoeg. Toch willen wij Hanne de kans geven om deel uit te maken van Wijg & Co.

Lees verder hoe jij Hanne kan helpen.

(*Om privacy redenen is Hanne een schuilnaam)

Wijg & Co in winterslaap?

Zo ziet het terrein van Wijg & Co er momenteel* uit. Alle omheiningen tussen de verschillende percelen zijn weggehaald. De oude en zieke coniferen werden verwijderd. De bomen die we willen behouden, kregen een rood-wit lint, als een verwittiging voor iedereen om ze vooral met rust te laten.

Is Wijg & Co in winterslaap?.

(*maart 2018)

Beste Vlaamse ondernemingsplannen Bizidee

Oak Tree Projects werd geselecteerd door Bizidee als één van de top zes ondernemingen van 2017 in de categorie small.

"Een belangrijk onderscheidend element is het feit dat er niet enkel een oplossing gezocht wordt voor een probleem van een specifieke groep maar dat er vanuit een inclusiegedachte breder gekeken wordt naar een maatschappelijke meerwaarde, zowel voor de rechtstreekse betrokken personen, maar ook op een niveau hoger."

Dit jurylid heeft het helemaal begrepen.

Geselecteerd door start-it@KBC

Ons verhaal mogen pitchen voor de jury en dan ook nog geselecteerd worden was een emotionele rollercoaster. We kijken er naar uit om samen met onze mentor en de start-it community te groeien en onze droom waar te maken.

Bekijk het videoverslag van pitchday.

"Wij willen meer dan enkel onze eigen kinderen helpen aan een inclusieve woning"

Op donderdag 21 september 2017 vertelden we ons ‘bijzondere’ verhaal aan een 50-tal geïnteresseerden in de oude feestzaal Ter Wichmaele, Wijgmaal, de locatie waar ook de nieuwe cohousing buurt Wijg & Co gebouwd zal worden.

Lees het volledige bericht.


Oak Tree Projects cvba-so gebruikt dit mailadres enkel om je op de hoogte te houden van Oak Tree initiatieven. We geven je gegevens nooit door aan derden en bewaren ze met de nodige beveiliging. Meer details hierover vind je terug in ons privacybeleid.