Nieuws

Algemene Vergadering 2019

Met een aanwezigheid van 100% van de aandeelhouders A (oprichters), 55% van de aandeelhouders B (bewoners en hun netwerk) en 15% van de aandeelhouders D (sympathisanten) werd het resultaat van het boekjaar 2017-2018 goedgekeurd en de Raad van Bestuur 2019 benoemd.

(mei 2019)

Getuigenis Stéphanie

Mijn naam is Stéphanie en ik ben 24 jaar. Ik ben afgestudeerd als begeleider in de buitenschoolse kinderopvang en ik heb een autisme spectrum stoornis. Het belangrijkste in mijn leven is dat ik alleen kan wonen en dat ik een job kan hebben.

Lees het verhaal van Stéphanie

(april 2019)

Van startup naar coöperatie

Tijdens haar postgraduaat Coöperatief ondernemen ging onze voorzitter Michèle op zoek naar wat een goed democratisch bestuur betekent, zowel in de theorie als in de praktijk. En die praktijk vond ze bij onze coöperatieve collega's van De Landgenoten, Collectief Goed en Wooncoop. Op basis daarvan heeft ze een voorstel tot ontwerp uitgewerkt voor de governance van onze eigen jonge wooncoöperatie. "Een interessant, goed theoretisch onderbouwd eindwerk over een boeiend onderwerp", volgens de jury.

Lees het volledige proefschrift (30 blz.)

(april 2019)

Gezocht: twee onafhankelijke bestuurders

Oak Tree Projects staat momenteel voor de grote uitdaging om het bestuur om te vormen van een startup met drie oprichters naar een coöperatie met democratisch bestuur. Om de raad van bestuur inhoudelijk te versterken zoeken wij twee onafhankelijke bestuurders met kennis en ervaring in vastgoed en/of financiën.

Meer details vind je in de uitgebreide vacature-beschrijving. 

(maart 2019)

Getuigenis Martje

Mijn naam is Martje en ik ben 23 jaar. Voor mij is Oak Tree Projects een droom die uitkomt. Het is de perfecte combinatie tussen wat ik wil (een cohousingproject) en wat ik nodig heb (een omgeving waar er begrip kan zijn voor elkaar en voor mijn ziekte).

Lees het verhaal van Martje

(maart 2019)

Qville in de kijker

Tijdens deze maand zetten we ons project Qville graag nog eens in de kijker, met prachtige drone-beelden van de werf, en recente foto's van de werkzaamheden in de studio's van ons Oak Tree huis.

Geniet van de beelden en de foto's

(maart 2019)

Getuigenis Sonja, mama van Glenn

Mijn naam is Sonja, 58j, gehuwd en mama van twee kinderen. Dochter Laura woont met haar vriend en zoontje in Tubize. Zoon Glenn heeft een niet aangeboren hersenletsel sinds januari 2017 en het is voor hem dat we ons engageren bij Oak Tree Projects.

Ik ben maar gelukkig als mijn kinderen gelukkig zijn.

Lees het verhaal van Sonja en Glenn

(januari 2019)

Inspiratiedag coöperatieve woonmodellen

Het motto van de Inspiratiedag Coöperatieve Woonmodellen van zaterdag 15/12/2018: inspireren, delen en co-creëren.

We kregen heel wat concrete tips en aandachtspunten rond boekhoudkundige en fiscale spelregels. We werden geïnspireerd door andere coöperatief georganiseerde woonmodellen. En we deelden onze boodschap rond inclusief wonen.

Lees onze getuigenis

(december 2018)

Social Grow Sessions

Een interactief begeleidingstraject voor sociale ondernemers die sociale impact willen koppelen aan financiële gezondheid. Oak Tree Projects was één van de 14 geselecteerden voor de editie van 2018.

Lees het volledige bericht en ontdek alle deelnemers in de video samenvatting

(December 2018)

Een dag in het leven van Danaë

Start it@KBC maakte een mooie reportage van een dag in het leven van Danaë op een moment dat zij haar taak als gedelegeerd bestuurder nog combineerde met haar job als consultant.

Intussen kunnen we met veel trots laten weten dat ook de Vlaamse Participatiemaatschappij PMV in ons verhaal gelooft. Met hun steun kan Danaë vanaf deze maand voltijds voor Oak Tree Projects werken, en dat voor de komende 5 jaar.

Een grote mijlpaal, zowel in het leven van Danaë als in dat van de coöperatie.

Bekijk de video of lees het volledige verslag

(November 2018)

Onze projecten 2018 in beeld

Onze jonge coöperatie heeft het afgelopen jaar niet stilgezeten. Vier projecten hebben we intussen in portefeuille, goed voor 19 bijzondere huizen voor evenveel bijzondere mensen.

We geven jullie graag een stand van zaken, in woord én beeld. Geniet ervan.

Lees het volledige bericht

(November 2018)

Laureaat De Bertjes 2018

De ondernemersprijs De Bertjes is een jaarlijkse award die innovatieve ondernemers een duwtje in de rug wil geven. Dit jaar werd Oak Tree Projects uit meer dan 100 inzendingen als één van de 15 laureaten geselecteerd.

Lees het volledige bericht

(Oktober 2018)

Coöperatief gedachtegoed in onze bedrijfsvoering

We sluiten eind dit jaar ons eerste boekjaar af, dus dat betekent in april 2019 onze eerste Algemene Vergadering. Wij vinden dat toch een beetje spannend. Onze coöperatie is nog steeds aan het groeien en we kijken er enorm naar uit alle aandeelhouders (41 op dit moment) beter te leren kennen. Omdat we het coöperatief gedachtegoed heel erg belangrijk vinden, willen we hier dit werkjaar extra in investeren.

Lees het volledige bericht

(September 2018)

Oak Tree Projects bestaat één jaar

Oak Tree Projects cvba-so begon als een droom, ontpopte zich verder tot plan, en precies één jaar geleden werd onze coöperatie geboren, op 24 juli 2017. Het eerste jaar is voorbijgevlogen, was onvoorstelbaar boeiend en heeft ons nog meer gemotiveerd om onze droom verder na te streven: een betaalbare en inclusieve samenleving voor (jong)volwassenen met een ondersteuningsnood.

Lees het volledige bericht

(Juli 2018)

Een betaalbare en inclusieve samenleving voor iedereen. Ook voor Hanne. Help je mee?

Hanne* is een straffe jongedame die de stap wil zetten naar een zelfstandig en onafhankelijk leven en dolgraag in ons eerste Oak Tree huis in Wijgmaal wil komen wonen. Hanne heeft de voorbije jaren wel een beetje geld gespaard, maar niet genoeg. Toch willen wij Hanne de kans geven om deel uit te maken van Wijg & Co.

Lees verder hoe jij Hanne kan helpen.

(*Om privacy redenen is Hanne een schuilnaam)

(Mei 2018)

Wijg & Co in winterslaap?

Zo ziet het terrein van Wijg & Co er momenteel uit. Alle omheiningen tussen de verschillende percelen zijn weggehaald. De oude en zieke coniferen werden verwijderd. De bomen die we willen behouden, kregen een rood-wit lint, als een verwittiging voor iedereen om ze vooral met rust te laten.

Is Wijg & Co in winterslaap?.

(Maart 2018)

Beste Vlaamse ondernemingsplannen Bizidee

Oak Tree Projects werd geselecteerd door Bizidee als één van de top zes ondernemingen van 2017 in de categorie small.

"Een belangrijk onderscheidend element is het feit dat er niet enkel een oplossing gezocht wordt voor een probleem van een specifieke groep maar dat er vanuit een inclusiegedachte breder gekeken wordt naar een maatschappelijke meerwaarde, zowel voor de rechtstreekse betrokken personen, maar ook op een niveau hoger."

Dit jurylid heeft het helemaal begrepen.

(November 2017)

Geselecteerd door start-it@KBC

Ons verhaal mogen pitchen voor de jury en dan ook nog geselecteerd worden was een emotionele rollercoaster. We kijken er naar uit om samen met onze mentor en de start-it community te groeien en onze droom waar te maken.

Bekijk het videoverslag van pitchday.

(Oktober 2017)

"Wij willen meer dan enkel onze eigen kinderen helpen aan een inclusieve woning"

Op donderdag 21 september 2017 vertelden we ons ‘bijzondere’ verhaal aan een 50-tal geïnteresseerden in de oude feestzaal Ter Wichmaele, Wijgmaal, de locatie waar ook de nieuwe cohousing buurt Wijg & Co gebouwd zal worden.

Lees het volledige bericht.

(September 2017)


Oak Tree Projects cvba-so gebruikt dit mailadres enkel om je op de hoogte te houden van Oak Tree initiatieven. We geven je gegevens nooit door aan derden en bewaren ze met de nodige beveiliging. Meer details hierover vind je terug in ons privacybeleid.