Nieuws

Onze projecten 2018 in beeld

Onze jonge coöperatie heeft het afgelopen jaar niet stilgezeten. Vier projecten hebben we intussen in portefeuille, goed voor 19 bijzondere huizen voor evenveel bijzondere mensen.

We geven jullie graag een stand van zaken, in woord én beeld. Geniet ervan.

Lees het volledige bericht

(November 2018)

Laureaat De Bertjes 2018

De ondernemersprijs De Bertjes is een jaarlijkse award die innovatieve ondernemers een duwtje in de rug wil geven. Dit jaar werd Oak Tree Projects uit meer dan 100 inzendingen als één van de 15 laureaten geselecteerd.

Lees het volledige bericht

(Oktober 2018)

Coöperatief gedachtegoed in onze bedrijfsvoering

We sluiten eind dit jaar ons eerste boekjaar af, dus dat betekent in april 2019 onze eerste Algemene Vergadering. Wij vinden dat toch een beetje spannend. Onze coöperatie is nog steeds aan het groeien en we kijken er enorm naar uit alle aandeelhouders (41 op dit moment) beter te leren kennen. Omdat we het coöperatief gedachtegoed heel erg belangrijk vinden, willen we hier dit werkjaar extra in investeren.

Lees het volledige bericht

(September 2018)

Oak Tree Projects bestaat één jaar

Oak Tree Projects cvba-so begon als een droom, ontpopte zich verder tot plan, en precies één jaar geleden werd onze coöperatie geboren, op 24 juli 2017. Het eerste jaar is voorbijgevlogen, was onvoorstelbaar boeiend en heeft ons nog meer gemotiveerd om onze droom verder na te streven: een betaalbare en inclusieve samenleving voor (jong)volwassenen met een ondersteuningsnood.

Lees het volledige bericht

(Juli 2018)

Een betaalbare en inclusieve samenleving voor iedereen. Ook voor Hanne. Help je mee?

Hanne* is een straffe jongedame die de stap wil zetten naar een zelfstandig en onafhankelijk leven en dolgraag in ons eerste Oak Tree huis in Wijgmaal wil komen wonen. Hanne heeft de voorbije jaren wel een beetje geld gespaard, maar niet genoeg. Toch willen wij Hanne de kans geven om deel uit te maken van Wijg & Co.

Lees verder hoe jij Hanne kan helpen.

(*Om privacy redenen is Hanne een schuilnaam)

(Mei 2018)

Wijg & Co in winterslaap?

Zo ziet het terrein van Wijg & Co er momenteel uit. Alle omheiningen tussen de verschillende percelen zijn weggehaald. De oude en zieke coniferen werden verwijderd. De bomen die we willen behouden, kregen een rood-wit lint, als een verwittiging voor iedereen om ze vooral met rust te laten.

Is Wijg & Co in winterslaap?.

(Maart 2018)

Beste Vlaamse ondernemingsplannen Bizidee

Oak Tree Projects werd geselecteerd door Bizidee als één van de top zes ondernemingen van 2017 in de categorie small.

"Een belangrijk onderscheidend element is het feit dat er niet enkel een oplossing gezocht wordt voor een probleem van een specifieke groep maar dat er vanuit een inclusiegedachte breder gekeken wordt naar een maatschappelijke meerwaarde, zowel voor de rechtstreekse betrokken personen, maar ook op een niveau hoger."

Dit jurylid heeft het helemaal begrepen.

(November 2017)

Geselecteerd door start-it@KBC

Ons verhaal mogen pitchen voor de jury en dan ook nog geselecteerd worden was een emotionele rollercoaster. We kijken er naar uit om samen met onze mentor en de start-it community te groeien en onze droom waar te maken.

Bekijk het videoverslag van pitchday.

(Oktober 2017)

"Wij willen meer dan enkel onze eigen kinderen helpen aan een inclusieve woning"

Op donderdag 21 september 2017 vertelden we ons ‘bijzondere’ verhaal aan een 50-tal geïnteresseerden in de oude feestzaal Ter Wichmaele, Wijgmaal, de locatie waar ook de nieuwe cohousing buurt Wijg & Co gebouwd zal worden.

Lees het volledige bericht.

(September 2017)


Oak Tree Projects cvba-so gebruikt dit mailadres enkel om je op de hoogte te houden van Oak Tree initiatieven. We geven je gegevens nooit door aan derden en bewaren ze met de nodige beveiliging. Meer details hierover vind je terug in ons privacybeleid.