3 oktober 2023

Babbel met Brian

Twee nieuwe projecten die opgeleverd werden deze zomer, dat wil ook zeggen, veel nieuwe bewoners die hun intrede nemen in de woonunits.  We mochten al binnenkijken bij Fien in Negenhoek en Anna Roza uit Eksternæst.  Vandaag hadden we een babbel met Brian.  Brian is een buur van Anna Roza uit Eksternæst en hij is als eerste verhuisd, nog voor zijn meubels werden geleverd.  In het begin was het nog even kamperen maar nu zit hij in alle comfort in zijn eigen stekje.Oak Tree: Jij bent als eerste van de Eksternæst Oak Tree bewoners verhuisd naar jouw woonunit. Er waren zelfs nog werken bezig in de gang.  Toch koos je om al te verhuizen. Hoe is dat gegaan? Hoe heb je de verhuis ervaren?  

Brian: Mijn vorig huurcontract liep af, en mijn verhuis moest dus ontzettend snel gaan. In combinatie met een verhuis vanaf een 4de verdiep (zonder lift), was het een ontzettend hectische bedoeling. Maar niets dat een weekje platte rust erna niet hersteld heeft natuurlijk .

 

Oak Tree: Ben je ondertussen al wat gesetteld op je plekje? 

Brian:  Absoluut! Ik was sowieso niet vies van het harde werk dat moest gebeuren en nu net geen drie maanden na mijn verhuis begint alles in zijn plooi te vallen. Een nieuw ritme, een fijne omgeving en leuke mensen rondom mij maken het bijna onmogelijk om van mijn unit geen thuis te kunnen maken en dat is ook stelselmatig aan het gebeuren. 

  

Oak Tree: Op die enkele maanden dat je in een Cohousing woont, kan je al een beetje voelen hoe dat is voor jou? Is het wonen in een cohousing wat je in gedachten had? 

Brian: Als persoon ben ik van mening dat wat we denken, hopen of verwachten zelden of nooit zo uitdraait. Dat klinkt misschien negatief of angstaanjagend voor sommige mensen, maar ik vind het geruststellend om te beseffen dat weinig zeker is in het leven. 

Net daarom heb ik bewust weinig tot niets opgezocht over cohuizen, want het leek me belangrijker om het gewoon op mij af te laten komen. Filosofisch denken even opzij gezet (Ik doe dat nogal vaak  ): ik ben aangenaam verrast en ontzettend positief over zowat alle facetten van cohousing.

Samen dingen doen/ondernemen zonder druk, maar toch je eigen leven kunnen leiden is een zaligheid voor mij! 

  

Oak Tree: Waar woonde je voor je verhuisde naar Eksternæst? 

Brian: Op den bosuil, in het hartje van Deurne Noord, waar ik als niet voetbal fanaat, niet echt op mijn plek zat zo dicht bij het stadion!


Oak Tree: Hoe is het contact met de andere buren van de cohousing? Kwam dat vlot op gang? 

Brian: Oh absoluut! Ik denk niet dat ik ooit zo een vriendelijke, respectvolle en fijne groep van mensen samen heb gezien. Allemaal minstens even gewillig om er een succes van te maken en altijd klaar om een ‘klapke te doen’ en elkaar te helpen daar waar het kan/nodig is. Het zijn allemaal goede en fijne mensen die de noodzaak zien van samenwerken en het belang van communicatie ook respecteren. Ik heb hier eigenlijk nog niemand ontmoet die niet met begrip voor elkaar in dit project is komen wonen. Het zijn allemaal verschillende mensen van verschillende achtergronden die samen zijn gekomen om er een succes van te maken, en daar slagen ze ook in. 

  

Oak Tree: Hoe is het contact met de Oak Tree buren? Doen jullie samen activiteiten? 

Brian: Dat contact gaat allemaal vrij vlotjes wat mij betreft! Ook hier enkel fijne buren terug te vinden met het nodige respect voor elkaar. Op dit moment doen we geen activiteiten samen maar in alle eerlijkheid is dat ook gewoon oké. Een kracht van deze werking is net dat iedereen zijn ding kan doen en als we zin hebben om iets samen te doen, we elkaar wel zullen betrekken. Alles kan, niets moet! 

 

Oak Tree: Worden er al activiteiten georganiseerd in de cohousing? Zo ja, hoe ervaar je die? 

Brian: Ik heb al een spelletjesavond meegedaan met Sam (een buur van Oak Tree) en Nancy (van de laagste prijsgarantie… een buur van de cohousing die ik graag plaag met dat koosnaampje ) en die ik allebei door het stof heb doen gaan door ze te verslaan in ‘Risk’. Het was zalig om op die manier elkaar wat beter te leren kennen en toen ik die avond terug mijn woning binnenwandelde wist ik 100% zeker dat ik mijn nieuwe thuis had gevonden! Er staat binnenkort een nieuwe spelletjesavond gepland, waar ik mijn kroon zal moeten verdedigen, maar gezien de competitie… zal me dat wel lukken! Wish me luck!

  

Oak Tree: Hoe verliep het inrichten en bemeubelen van je plek? 

Brian: Trager dan ik hoopte, maar zeker niet slecht! Een resem van praktische omstandigheden rondom mij maakte het moeilijker dan ik hoopte, maar ook dat is in orde gekomen.

  

Oak Tree: Hoe ziet een doorsnee dag eruit voor jou? 

Brian: Ik sta meestal tegen half 7 op en doe mijn ding. Ik ben niet zo een grote planner en houd ervan om dag per dag te beslissen wat ik ga doen. Dus buiten mijn huishouden organiseren, winkelen, de was en strijk varieert mijn invulling wel wat, maar wat ik vijf van de zeven dagen wel doe is gaan joggen in het Boekenbergpark. Het is daar rustig en voor mij een noodzaak om mijn dag op een positieve manier te kunnen beginnen en vooral ontzettend goed voor de lijn of in mijn geval de cirkel.

Nu mijn verhuis compleet achter de rug is en de zomerstop gedaan begin ik eind september opnieuw met mijn (groeps)zanglessen in Antwerpen en hoop ik me nog te kunnen inschrijven voor een opleiding bij de Belgische Improvisatie Liga. Voor de rest spendeer ik mijn dagen met creatief werk! Ik houd van dichten, schrijven en ontwerpen in 2D/3D. Ik ben ook opnieuw begonnen met het filmen van een aantal sketches en de verwerking daarvan. 

 

Oak Tree:  Waar word jij blij van? 

Brian: Van interessante mensen en gesprekken! Van interacties met anderen en goede muziek! Zingen en plezier maken met anderen en gewoon wat meer genieten van wat ik heb en wie ik heb.

Van goede intenties en mensen plagen en een keertje goed lachen, of in mijn geval goed bulderen! 

 

Oak Tree: Welke dromen heb jij nog voor de toekomst? 

Brian: Mijn eigen gezin hebben en mijn creatieve talenten gebruiken zijn de twee belangrijkste dromen die ik heb op dit moment.

Mijn fantasy novel/trilogie uitbrengen is daar één stukje van, maar zeker ook mijn ‘theater skills’ wat meer inzetten. Ik zou ook ontzettend graag kinderen hebben op termijn en hen iets van mezelf meegeven. Het ouderschap lijkt me een ontzettend fijn en leerrijk gegeven in het leven en een gigantische meerwaarde in een mensenleven ondanks de uitdagingen die het met zich meebrengt. De rest zien we wel tegen dat het zover is. 

  

Oak Tree: Wil je ook iets vertellen over je piano avonturen en de piano in het gemeenschappelijke deel? 

Brian: Ik heb in een ver verleden piano gespeeld en heb me altijd enorm aangetrokken gevoeld door het instrument. Het is sierlijk en leent zich tot ontzettend veel verschillende genres. Ik houd van de muziek van Ray Charles en het is altijd een droom geweest van mij om een aantal nummers van hem te kunnen spelen zoals ‘I’ve got a woman’ en ‘Mess around’! Maar ik heb zo ontzettend veel interesses en zoveel zaken die ik zou willen leren en kennen dat ik het een tijdje heb losgelaten. Maar de piano in de gemeenschappelijke ruimte heeft toch weer dat vuur aangewakkerd merk ik. Het is een prachtig ding, glanzend wit van kleur en klinkt zo mooi als je erop speelt maar helaas, laten mijn huidge ‘piano skills’ wat te wensen over. Buiten de intro van ‘Hit the road jack’ is zo goed als alles weg van wat ik ooit kon spelen maar zeg nooit, nooit! Ik zal er me vroeg of laat wel terug in smijten. 

 

Oak Tree: Zijn er nog dingen die je graag met ons wil delen? 

Brian: Doe zo voort Oak Tree! Bedankt voor deze mooie kans en wat jullie allemaal doen! You rock! 


Brian en Gerd op de foto. 

Elke bewoner krijgt een meter of peter binnen de cohousing.  Gerd is de meter van Brian. 

Een meter of peter aangesteld krijgen als je verhuist zorgt ervoor dat je meteen een maatje/aanspreekpunt hebt binnen de cohousing.

Babbel met Brian

Samuel op de cover

Samuel staat fier op de cover van Meise Magazine

26 februari 2024

Lees meer

NIEUW - Kandidatenlijst

Stel je kandidaat, neem een reservatie voor jouw regio.

26 februari 2024

Lees meer

Het verhaal van Dirk, papa van Sam

Dirk neemt ons mee in het Oak Tree verhaal van zijn zoon Sam.

22 november 2023

Lees meer

Ding Dong...

Ding Dong...

7 november 2023

Lees meer

Binnenkijken bij Anna Roza en Fien

Ook benieuwd hoe de Oak Tree woonunits zijn ingericht door de nieuwe bewoners?

26 september 2023

Lees meer

Nieuw Project Compagnie in Mechelen

Cohousing Compagnie met Oak Tree Studio's

8 augustus 2023

Lees meer

Joris en de Haas

Joris en de Haas, een nieuw sprookje ?

21 juni 2023

Lees meer

Special Olympics starring Elisabeth

Elisabeth, een bewoonster uit Wijg en Co won een gouden medaille bij de special Olympics

25 juni 2023

Lees meer

Negenhoek in de kijker

Schuren, schuren.... lang zal het niet meer duren.

25 juni 2023

Lees meer

Welkom nieuwe bestuursleden

16 mei 2023

Lees meer

Eerste kennismaking met Cirk te Hasselt

Eerste live kennismaking met het Project Cirk te Hasselt

9 mei 2023

Lees meer

De Academie zet zijn deuren open

Even binnenkijken in de studio's van de Academie.

29 april 2023

Lees meer

Sleuteloverdracht in Negenhoek

Overdracht van de sleutels van onze studio's te Kortenberg.

24 april 2023

Lees meer

Welkom Maya in ons team

Extra ondersteuning met een nieuwe maatschappelijk werker

28 maart 2023

Lees meer

Nieuw Project Cirk in Hasselt

Het nieuws mag eindelijk de wereld in. Ons nieuwste project komt in Hasselt.

27 maart 2023

Lees meer

Gilles Dupont presenteert samen met Koen Wauters op VTM

In het voorjaar van 2023 presenteert Gilles samen met Koen Wauters het programma "Alles voor de spelen" op VTM.

20 maart 2023

Lees meer

Gezocht nieuwe bestuurders B

We zijn op zoek naar nieuwe bestuurders B voor onze raad van bestuur.

7 maart 2023

Lees meer

Samenhuizendag 27 mei 2023 Oak Tree @ Wijg&Co

Nieuwsgierig naar een cohousing? Kom op zaterdag 27 mei een kijkje nemen in Cohousing Wijg&Co te Wijgmaal.

7 maart 2023

Lees meer

Ons Team en hun functietitels

Voorstelling van het Oak Tree Team en hun originele functietitels

21 februari 2023

Lees meer

Welkom Jona in ons team

Oak Tree Projects bouwt verder. We bouwen niet alleen meer studio's, we bouwen ook aan ons team. Sinds 9 januari versterkt Jona ons team. Hij zal alle bouw gerelateerde zaken opvolgen.

10 januari 2023

Lees meer

Werfbezoek Negenhoek

Een werkbezoek of beter gezegd een geschenk voor onze toekomstige bewoners van Negenhoek.

10 januari 2023

Lees meer

Werfbezoek Eksternæst

Een werkbezoek of beter gezegd een geschenk voor onze toekomstige bewoners van Eksternæst.

10 januari 2023

Lees meer

Gezellige babbel met bewoner Yourick

Yourick verhuisde eind oktober naar zijn Oak Tree Studio in Cohousing De Academie. We gingen op bezoek...

16 december 2022

Lees meer

Jan en Gemma, de ouders van Yourick

Je zoon verhuist naar een Oak Tree studio. Hoe is dat voor de ouders? Wij vroegen het aan Gemma en Jan, de ouders van Yourick.

16 december 2022

Lees meer

Oak Tree en Triginta slaan de handen in elkaar

De samenwerking tussen Triginta en Oak Tree is een feit. Wij bouwen verder aan onze grote dromen.

16 november 2022

Lees meer

Oak Tree Projects werft aan

Ben jij, of ken jij de geschikte persoon om ons team te komen vervoegen?

17 oktober 2022

Lees meer

Sleuteloverdracht in Turnhout

Zaterdag 8 oktober was het dan eindelijk zover. Onze 4 nieuwe bewoners van De academie ontvingen hun sleutel....

11 oktober 2022

Lees meer

Welkom Ilse in ons team

Ons Team is zonet met 50 % gegroeid ! Onze gloednieuwe medewerker stelt zich graag voor.

4 oktober 2022

Lees meer

Interview cohousing Academie

Heb je altijd al willen weten hoe het voelt om te wonen in een cohousing? We stuurden onze maatschappelijk werker Kim op pad. Zij zorgde voor dit leuke interview van een aantal bewoners van cohousing Academie in Turnhout.

1 september 2022

Lees meer

Bewoner Habib en begeleidster Anne

In dit interview maken we kennis met Habib, één van onze bewoners van het Oak Tree huis in De Okelaar in Wolvertem. Habib kwam in 2020 naar België als niet-begeleide minderjarige vluchteling, afkomstig uit Eritrea.

11 augustus 2022

Lees meer

Negenhoek in the picture

Foto album van de werf van cohousing Negenhoek - Kortenberg

4 augustus 2022

Lees meer

Eksternæst

Foto album van de werf van cohousing Eksternæst - Deurne

3 augustus 2022

Lees meer

Anna

Onze nieuwe bewoner van het Oak Tree huis in Eksternaest stelt zich graag voor. Wat fijn om zo'n enthousiasme te lezen!

27 juni 2022

Lees meer

The Walnut Tree

Kijktip! Studente visuele antropologie Kato Smits maakte een prachtige documentaire over haar verblijf in de Okelaar.

14 januari 2022

Lees meer

Nieuwjaarsbrief Oak Tree Projects 2022

Wat heeft het komende jaar in petto voor Oak Tree Projects? Lees het in onze nieuwjaarsbrief van 2022.

28 januari 2022

Lees meer

Elisabeth en Danaë

Alin vzw kwam op bezoek in Wijg & Co (Wijgmaal) bij Elisabeth en Danaë. Het resultaat was een mooie en eerlijke getuigenis van de twee zussen.

28 december 2021

Lees meer

Kerst sfeerbeelden van onze cohousings

Onze allerbeste wensen voor een warme en gezellige eindejaarsperiode aan de (toekomstige) Oak Tree bewoners, hun familie, vrienden en netwerk, de vele buren, onze investeerders en onze partners!

23 december 2021

Lees meer

Sam

De bouw van cohousing Eksternaest in Deurne is volop bezig. Toekomstige Oak Tree bewoner Sam deelt zijn ervaringen over het project in afwachting van zijn verhuis. Gouden tip: hier zijn nog 3 studio's beschikbaar!

23 december 2021

Lees meer

Herfst sfeerbeelden van onze cohousings

We maakten deze herfst een aantal foto’s van de cohousings waar we Oak Tree huizen voorzien. Wij zijn trots op onze mooie woonprojecten en delen dit graag. Geniet mee van de mooie omgeving van onze woonprojecten.

1 december 2021

Lees meer

Workshop en werfbezoek in De Okelaar

Nu onze studio’s in De Okelaar meer vorm beginnen te krijgen, nodigden we onze toekomstige bewoners en hun netwerk uit voor een eerste workshop in feest- en eetzaal “De Stoof” in het paviljoen van De Okelaar.

1 december 2021

Lees meer

Platform voor coöperatief wonen

Een platform van Architectuurwijzer vzw en Cera met meer coöperatief wonen in Vlaanderen als ambitie. Met duidelijke informatie over het wat en waarom van coöperatief wonen en vooral ook voor wie. We hadden het zelf niet beter kunnen uitleggen.

11 juli 2021

Ontdek het platform

Op bezoek in Academie, Turnhout

Een groot verwarmd zwembad, paadjes van kasteelgrind, zitbanken om te genieten van de mooie bloemen en planten en een plataan van wel 6 meter hoog. De mooie buitenruimte van Academie geraakt stilaan afgewerkt. En jij mag al dat moois deze zomer met eigen ogen komen aanschouwen.

6 juli 2021

Lees meer

Jaarverslag 2020

Ieder jaar opnieuw maken we de balans op van het voorbije boekjaar. Hoe hebben we onze missie gerealiseerd? Welke projecten zitten in de pijplijn? Welke prijzen en subsidies mochten we ontvangen? En hoe zit het nu met Oak Tree Care Too?

30 juni 2021

Lees hier ons jaarverslag 2020

Instapklare studio vrij vanaf 1 juni

In Qville, Essen, komt een Oak Tree studio vrij vanaf 1 juni. Heb je een ondersteuningsnood, erkend door het VAPH, en wil je graag betaalbaar wonen in een sociale en luxueuze cohousing? Dan is dit je kans. Neem contact met ons op en wie weet, woon jij binnenkort in deze instapklare duplex studio.

18 mei 2021

Lees meer

Winwinner succescase

Maar liefst 86 personen investeerden in Oak Tree huisvesting via onze Winwinner campagne. Een echte succescase dus. Maar wat als je de boot hebt gemist en toch nog wil investeren?

6 april 2021

Lees meer

Getuigenis Samuel

Cohousing De Okelaar heeft nog één Oak Tree studio vrij. Maak kennis met Samuel én de cohousing in deze video.

31 maart 2021

Lees meer

Coup de coeur

In het mooie decor van cohousing Academie mocht Oak Tree Projects een 'Coup de Coeur' ontvangen van klanten en medewerkers van BNP Paribas Fortis Private Banking.

16 maart 2021

Lees meer

Welkom Kim in ons team

Dankzij de projectsubsidie kwaliteitsvol wonen van de provincie Antwerpen konden we op zoek naar een extra paar handen om het inclusief wonen verder te helpen uitbouwen. We moesten gelukkig niet ver zoeken, want een toekomstige buurvrouw van één van onze Oak Tree huizen bleek de geschikte vrouw voor de job. Wij stellen jullie dan ook graag voor aan onze gloednieuwe medewerker Kim.

15 maart 2021

Lees meer

Wijzigingen in de raad van bestuur

We nemen met spijt afscheid van Myriam Vereecke en Paul Huyghe en danken hen uitdrukkelijk voor de voorbije jaren. Met Gert Cowé verwelkomen we extra kennis in vastgoedontwikkeling gecombineerd met een down-to-earth aanpak en een passie voor maatschappelijke meerwaarde.

28 februari 2021

Lees meer

Groeifinanciering via Winwinner

Er zitten flink wat nieuwe inclusieve projecten in de pijplijn. En daar hebben we extra kapitaal voor nodig. Om die groeifinanciering op te halen werken we samen met Winwinner, een platform voor crowdlending en winwinleningen.

1 december 2020

Lees meer

Strategische versterking dankzij het Venture Philantropy Fonds

Het Venture Philantropy Fonds steunt sociale ondernemingen die zich inzetten voor sociale inclusie in België. Oak Tree Projects werd onlangs geselecteerd als één van die sociale ondernemingen. Gezien onze sterke groei op dit moment meer dan welkom.

Lees meer

Geen warmste week, toch een warme actie

Ook al ziet de Warmste Week er dit jaar anders uit, dit warme initiatief toont dat iedereen een verschil kan maken en kan bijdragen. En dat je helemaal niet hoeft te wachten op Studio Brussel. Een heuse inspiratie voor één ieder die Oak Tree vzw wil steunen.

Lees meer

Oak Tree Care Too cvso

Vanwege een fout advies bij de opstart, voldoet cohousing Papiermoleken niet aan de strenge voorwaarden van het VAPH. De Oak Tree bewoners op straat zetten, was voor ons uiteraard geen optie. Dus gingen we op zoek naar een oplossing.

Lees meer

Jaarverslag 2019

Op 25 april ging onze Algemene Vergadering door. Dit jaar geen bezoek aan één van onze projecten en geen gezellig bewonersfeest. Wél een geslaagde online vergadering.

Lees hier ons jaarverslag

Project in de kijker - De Okelaar

De Okelaar is een cohousing in de dorpskern van Wovertem, met ruimte voor drie Oak Tree bewoners. Samuel reserveerde als eerste en kijkt al uit naar zijn buren.

Lees meer

Tijdelijke aanpassing van onze werking

Bijzondere tijden vragen bijzondere maatregelen. Ook wij hebben onze werking aangepast om de nodige voorzorgen te nemen tegen de verspreiding van Covid-19.

Lees meer

Aan tafel met Koningin Mathilde

Ter gelegenheid van internationale vrouwendag kwam Koningin Mathilde op bezoek in het Provinciehuis van Vlaams-Brabant. Samen met 10 andere sterke vrouwen mocht gedelegeerd bestuurder en mede-oprichter Danaë Van den bossche mee aan tafel met de Koningin.

Lees meer

Eerste bewoning in Qville, Essen

Wij zijn bijzonder trots om aan te kondigen dat ons allereerste project Qville in Essen bewoond is, zo’n twee en een half jaar na onze oprichting. We kregen een professionele fotograaf over de vloer in kader van onze finaleplaats in de Chivas Venture én PMV maakte een mooie video in deze idyllische setting.

Lees meer

Finalist Chivas Venture 2019

We vieren twee keer feest, want Oak Tree Projects werd ook geselecteerd als Belgische finalist van de Chivas Venture, een wereldwijde zoektocht naar sociale ondernemers die hun onderneming gebruiken om een betere wereld te creëren.

Lees meer

De Radicale Vernieuwers 2019

Wat een eer. Oak Tree Projects werd uit meer dan 200 inzendingen verkozen tot één van de tien finalisten van de Radicale Vernieuwers 2019.

Lees meer

Fotoverslag van De Warmste Week 2019

Dit jaar was Oak Tree vzw voor het eerst één van de goede doelen van De Warmste Week. Onze toekomstige bewoners, hun ouders en vrienden organiseerden heel wat acties.

Lees meer

De warmste week 2019 voor Oak Tree vzw

Wind, regen en koude temperaturen kunnen ons niet meer tegen houden, want wij krijgen het warm van alle acties die reeds werden opgestart voor Oak Tree vzw.

Lees meer

Een infosessie en bewonersvergadering

Voor onze bewoners start alles met het bijwonen van een infosessie, waarna ze zich kunnen aanmelden voor een specifiek project. Alle toekomstige bewoners van een project blijven nadien betrokken via periodieke bewonersvergaderingen. We krijgen via dit verslag van een infosessie en bewonersvergadering in Qville een korte blik achter de schermen.

Lees meer

Samenwerking met lokale woonactoren

Op woensdag 16 oktober organiseerde Samenhuizen vzw een studiedag: hoe cohousing en woningdelen faciliteren en stimuleren in je beleid en beleidspraktijk als gemeente, stad of lokale woonactor? Tijdens deze studiedag mochten wij getuigen over inclusie in cohousing en onze ervaring met lokale woonactoren.

Lees meer

Waarom we kiezen voor compact wonen

In wereldsteden zoals New York, Parijs, Londen of Hong Kong is compact wonen helemaal ingeburgerd. Micro-appartementen van 25m² zijn hier geen uitzondering maar eerder de norm. In België staan we nog niet zo ver, maar bij Oak Tree Projects zien we heel wat voordelen, zeker in combinatie met cohousing. (Met foto's van de werf in Qville, Essen)

Lees meer

Oak Tree vzw geboren

Eind 2018 zag Oak Tree vzw het daglicht. Het doel van deze vzw is sociale uitsluiting voorkomen en betaalbaar inclusief wonen in een Oak Tree huis mogelijk maken voor zoveel mogelijk (jong)volwassenen met een ondersteuningsnood. De vzw besteedt hierbij bijzondere aandacht aan minder kapitaalkrachtige kandidaat-bewoners en kandidaat bewoners zonder eigen netwerk.

Lees meer

Qville in de kijker - september 2019

In de gemeente Essen bouwt Heem 43 woningen op een grond van 1,7 hectare. In één van die woningen voorzien we 5 studio's waar bewoners met een ondersteuningsvraag zelfstandig kunnen wonen.

Lees meer

Samenhuizenreis 2019

Danaë vertrok eind april voor vijf dagen op samenhuizenreis en bezocht maar liefst 9 verschillende cohousing gemeenschappen. Zij keerde terug met heel wat nieuwe ideeën en inspiratie, en honderden foto's. Wij gaven haar de moeilijke opdracht een selectie te maken van een vijftal foto's en key takeaways.

Lees meer

Algemene Vergadering 2019

Met een aanwezigheid van 100% van de aandeelhouders A (oprichters), 55% van de aandeelhouders B (bewoners en hun netwerk) en 15% van de aandeelhouders D (sympathisanten) werd het resultaat van het boekjaar 2017-2018 goedgekeurd en de Raad van Bestuur 2019 benoemd.

Lees meer

Van startup naar coöperatie

Tijdens haar postgraduaat Coöperatief ondernemen ging onze voorzitter Michèle op zoek naar wat een goed democratisch bestuur betekent, zowel in de theorie als in de praktijk.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x