Vind je nieuwe thuis

Je hebt extra ondersteuning nodig omdat je bijvoorbeeld een chronische aandoening hebt. Maar je wil je leven zelf inrichten. Bovendien wil je deel uitmaken van een warme cohousing buurt waar iedereen rekening houdt met elkaars mogelijkheden. 

Dan is een woonunit in één van onze cohousing projecten écht iets voor jou. 


Véél meer dan een woonunit
 • Eigen privé (duplex) woonunit met keuken, badkamer en leefruimte met slaaphoek.
 • Alle voordelen van een cohousing: gemeenschappelijke tuin met een centraal gebouw.
 • Grote interactie met de buren, respect en begrip voor elkaars mogelijkheden.

Binnen elke cohousing reserveert Oak Tree tussen de 3 en 8 betaalbare woonunits voor mensen die zorg en ondersteuning nodig hebben. 


Dat beetje ondersteuning: alleen en toch samen

Naast een volledig uitgeruste woonunit, heb je ook een gemeenschappelijke tuin en een centraal gebouw. Met bijvoorbeeld gemeenschappelijke wasruimte, ontspanningsruimte, logeerkamers, muziekkamer, co-working space, en nog veel meer. 

Cohousing is dus niet samen in één huis wonen. Je hebt je eigen unit en privacy. Maar het contact met je buren is zoveel groter. Waardoor je een sociaal netwerk om je heen hebt. Want je doet dit echt samen met hen. Bovendien heb je ook je aanspreekpunt bij Oak Tree. Je bent dus goed omkaderd.

Bovendien is cohousing ook slim: doordat je dingen deelt, krijg je meer waar voor je geld.


Elke huurder betaalt minimaal één aandeel en een dienstverleningsbijdrage
Hoe werkt het precies?
 • Een aandeel bedraagt 250 euro ( +10€ administratiekost). Elke huurder betaalt één aandeel na de reservatie van de studio.  Dat volledige bedrag krijg je later terugbetaald.
 • De dienstverleningsbijdrage: 

  Oak Tree Care is geen klassieke verhuurder.  Onze organisatie biedt een dienstverlening aan, die evolueert in de tijd.  Bij de start ondersteunen we de groep op regelmatige basis ter voorbereiding van het wonen in een Oak Tree project.  Na een tijdje trachten we de groep wat meer los te laten, zodat ze zelfstandig het wonen in een cohousing kunnen organiseren, met ondersteuning van hun begeleiding en netwerk.

  Hiervoor betaal je een dienstverleningsbijdrage:

  • 2280 EUR of verspreid over 2 jaar: 100 EUR x 24 maanden
  • na 2 jaar: 20 EUR per maand

 • Maandelijks betaal je huur, die varieert van 500 euro voor een kleine woonunit tot 695 euro voor een grotere woonunit in een duurdere woonbuurt. Huur betaal je zolang je in de woonunit woont.
 

Indien je na enkele jaren om welke reden dan ook zou beslissen om te verhuizen, dan kan je het bedrag van je aandeel terug opvragen.


Vind een nieuwe thuis in je buurt

Klik op de huisjes voor meer info.Interesse of nog extra vragen, wij organiseren elke maand online infosessies over onze projecten.

Vind je nieuwe thuis

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x