Danny en Ineke, ouders van Stéphanie

Wij zijn Danny en Ineke, de ouders van Stéphanie.

Een kleine twee jaar geleden sprak Stéphanie ons aan over het feit dat ze graag op zichzelf wilde wonen. Ze voelde aan dat het tijd was om deze nieuwe stap te zetten.

Via haar begeleidingscoach leerden we Oak Tree Projects kennen.

Na verschillende bezoekjes aan de website, hebben we ons ingeschreven voor een infosessie voor het project Qville in Essen. Die infosessie was voor ons een echte eye-opener: dit project heeft het potentieel om Stéphanie's droom te realiseren!

Stéphanie wilde de eerste keer niet meegaan, wat op zich vreemd was omdat de vraag om alleen te gaan wonen toch echt van haar kwam. Was het koudwatervrees? Na een extra overleg met Danaë waar onze dochter wel bij was, vielen alle puzzelstukjes op hun plaats: we gaan ervoor!

Het grote voordeel van Oak Tree Projects is naar onze mening de ondersteuning en zorg die zij onze dochter bieden op verschillende fronten: van het organiseren van de huishoudhulp over het samen materialen kiezen voor het Oak Tree Huis tot een vast aanspreekpunt als er iets mis loopt.

Ook de bewonersvergaderingen zijn een belangrijke meerwaarde voor onze dochter. Op deze overlegmomenten worden concrete afspraken gemaakt, zoals over de aanschaf en het gedeeld gebruik van wasmachine en diepvries, de indeling van de berging, etc. Dat geeft haar duidelijkheid en brengt rust.

Het is fijn om samen de indeling van de studio te bepalen. Uiteraard moeten er compromissen gesloten worden, maar de manier waarop Oak Tree Projects alles organiseert is tof. Ze leveren echt een inspanning om zoveel als mogelijk aan ieders wensen te voldoen.

De gemeenschappelijke faciliteiten voor de toekomstige bewoners van Qville zijn natuurlijk ook niet te versmaden: zwemvijver, indoor zwembad, speeltuin, lokalen die je kan gebruiken om feestjes te organiseren, een horecazaak... Qville is echt een klein dorp.

De Qville bewoners barbecue in juni was een prachtig initiatief, een voltreffer. Een toffe manier om medebewoners en buren te leren kennen en op een aangename en ontspannen manier contacten te leggen. Zo leerden we buurman Yorn beter kennen, een jongeman met groene vingers die ons intussen af en toe goede raad geeft voor het onderhoud van de tuin. En dat Stéphanie graag gaat babysitten viel bij de aanwezige jonge ouders in goede aarde. Zij spraken haar hier al over aan.

In november neemt Stéphanie haar intrek in het Oak Tree huis. Voor iedereen is dit een spannend moment. Ze zal op eigen benen staan, niet met ma en pa, maar met een netwerk om haar te ondersteunen. Het is een grote stap in het leven waar we als ouders en kind niet aan kunnen ontsnappen, 'the circle of life'.

Het zorgt natuurlijk voor wat stress, maar samen met Oak Tree Projects zorgen we ervoor dat Stéphanie deze belangrijke stap in haar leven in optimale omstandigheden kan zetten.

Danny en Ineke, ouders van Stéphanie

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x