Christophe

Mijn naam is Christophe en als aandeelhouder draag ik graag mijn steentje bij aan het prachtige werk dat Oak Tree Projects tot nu toe al heeft verzet.

Ik woon met vrouw en 3 kinderen in Antwerpen, waar ik ook werk bij twee halftijdse jobs: 

  • Bij Ringland - de burgerbeweging die ijvert voor een overkapping van de Ring - ondersteun ik de vrijwilligerswerking. 
  • Bij Stramien begeleid ik participatietrajecten, zowel binnen de organisatie als bij projecten met opdrachtgevers. Op vraag van de raad van bestuur van Stramien gaf ik het veranderingstraject vorm om met alle medewerkers van de organisatie te groeien naar een echte coöperatieve venootschap. 


Hiervoor werkte ik bij Scouts en Gidsen Vlaanderen.

De rode draad doorheen mijn jobs is kijken wat ik kan bijdragen aan de samenleving. Dat is ook waarom ik investeer in Oak Tree Projects: ik waardeer het maatschappelijk engagement.

Naast dit maatschappelijk engagement vind ik de coöperatieve vorm van werken ook heel boeiend: sàmen durven bouwen - letterlijk en figuurlijk - aan een thuis voor jongvolwassenen met een ondersteuningsnood, op een professionele én zorgzame manier. Het vergt moed, doorzettingsvermogen, ambitie en een heleboel diverse vakkundige kennis.

Bij Stramien leerde ik dat een coöperatie niet per se makkelijker, maar wel duurzamer is. Mensen die samen een visie uitschrijven en uitdragen, die er samen in investeren, die er samen besturen... Het zijn stuk voor stuk elementen die maken dat coöperatieve vennootschappen - zéker die met een sociaal oogmerk - sterk staan voor allerlei uitdagingen.


Wil je ook graag bijdragen? 

Wil je - net zoals Christophe - ook mee bijdragen aan Oak Tree Projects om nog meer personen met een beperking inclusief te laten wonen, dan kan dat op twee manieren: investeer op korte termijn en help ons groeien, of word peter of meter van één van onze minder kapitaalkrachtige bewoners. 

Christophe

Iza

Begin november mochten we Iza verwelkomen in Qville. Na een week kregen we een uitgebreide mail waar we instant blij van werden. Het leven zoals het is ... Qville!

Word mee blij

Paul en Grietje

In deze getuigenis laten we Paul en Grietje aan het woord. Zij zijn één van de vele toekomstige buren van het Oak Tree huis in Papiermoleken, ons project in Bierbeek.

Lees meer

Danny en Ineke, ouders van Stéphanie

Wij zijn Danny en Ineke, de ouders van Stéphanie. Een kleine twee jaar geleden sprak Stéphanie ons aan over het feit dat ze graag op zichzelf wilde wonen. Met Oak Tree Projects zorgen we ervoor dat zij deze belangrijke stap in haar leven in optimale omstandigheden kan zetten.

Lees meer

Stéphanie

Mijn naam is Stéphanie en ik ben 24 jaar. Ik ben afgestudeerd als begeleider in de buitenschoolse kinderopvang en ik heb een autisme spectrum stoornis. Het belangrijkste in mijn leven is dat ik alleen kan wonen en dat ik een job kan hebben.

Lees meer

Martje

Mijn naam is Martje en ik ben 23 jaar. Voor mij is Oak Tree Projects een droom die uitkomt. Het is de perfecte combinatie tussen wat ik wil (een cohousingproject) en wat ik nodig heb (een omgeving waar er begrip kan zijn voor elkaar en voor mijn ziekte).

Lees meer

Sonja, mama van Glenn

Mijn naam is Sonja, 58j, gehuwd en mama van twee kinderen. Dochter Laura woont met haar vriend en zoontje in Tubize. Zoon Glenn heeft een niet aangeboren hersenletsel sinds januari 2017 en het is voor hem dat we ons engageren bij Oak Tree Projects. Ik ben maar gelukkig als mijn kinderen gelukkig zijn.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x