Christophe

Mijn naam is Christophe en als aandeelhouder draag ik graag mijn steentje bij aan het prachtige werk dat Oak Tree Projects tot nu toe al heeft verzet.

Ik woon met vrouw en 3 kinderen in Antwerpen, waar ik ook werk bij twee halftijdse jobs: 

  • Bij Ringland - de burgerbeweging die ijvert voor een overkapping van de Ring - ondersteun ik de vrijwilligerswerking. 
  • Bij Stramien begeleid ik participatietrajecten, zowel binnen de organisatie als bij projecten met opdrachtgevers. Op vraag van de raad van bestuur van Stramien gaf ik het veranderingstraject vorm om met alle medewerkers van de organisatie te groeien naar een echte coöperatieve venootschap. 


Hiervoor werkte ik bij Scouts en Gidsen Vlaanderen.

De rode draad doorheen mijn jobs is kijken wat ik kan bijdragen aan de samenleving. Dat is ook waarom ik investeer in Oak Tree Projects: ik waardeer het maatschappelijk engagement.

Naast dit maatschappelijk engagement vind ik de coöperatieve vorm van werken ook heel boeiend: sàmen durven bouwen - letterlijk en figuurlijk - aan een thuis voor jongvolwassenen met een ondersteuningsnood, op een professionele én zorgzame manier. Het vergt moed, doorzettingsvermogen, ambitie en een heleboel diverse vakkundige kennis.

Bij Stramien leerde ik dat een coöperatie niet per se makkelijker, maar wel duurzamer is. Mensen die samen een visie uitschrijven en uitdragen, die er samen in investeren, die er samen besturen... Het zijn stuk voor stuk elementen die maken dat coöperatieve vennootschappen - zéker die met een sociaal oogmerk - sterk staan voor allerlei uitdagingen.


Wil je ook graag bijdragen? 

Wil je - net zoals Christophe - ook mee bijdragen aan Oak Tree Projects om nog meer personen inclusief te laten wonen, dan kan dat op twee manieren: investeer op korte termijn en help ons groeien, of word peter of meter van één van onze minder kapitaalkrachtige bewoners.

Christophe

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x