Yourick


Yourick woont sinds eind oktober in zijn studio in cohousing De Academie te Turnhout. 

Wij zijn super benieuwd hoe het met hem gaat en of hij al gesetteld is.  • Oak Tree: Hoelang woon je hier al?

Ik woon hier al meer dan een maand, eind oktober ben ik verhuisd.

 • Oak Tree: Yourick, waar woonde je voor je naar hier verhuisde?

Ik woonde bij mijn mama en papa in Nijlen.  Ik heb ook een jaar verbleven in de Vliet te Zoersel. In het weekend ging ik dan naar huis.

 • Oak Tree: Waarom was je op zoek naar een andere woonplek?

Mijn grootste droom was alleen wonen, ik ben nu 23.

 • Oak Tree: Wat sprak je aan aan de studio en het cohousing project?

Ik kende het niet en ben zelf gaan opzoeken wat een cohousing is. Ik ben erg sociaal en wil graag andere mensen leren kennen. Dat sprak me het meest aan van de cohousing.

 • Oak Tree: Het zelfstanding wonen, loopt dat goed?  Welke voordelen geeft het je?  Zijn er ook nadelen?

Ja, dat loopt heel goed. Ik krijg hulp van mijn mama, zij brengt potjes eten mee van thuis, die ik dan hier kan opwarmen.  Een voordeel is dat ik mijn eigen ding kan doen, mijn eigen plekje heb en rust.  Ik kan zelf bepalen waar ik zin in heb.  Een nadeel is dat je alleen thuis zit, zeker nu in de wintermaanden, dan ga je minder naar buiten. 

 • Oak Tree: Krijg je ondersteuning/hulp?

Thuishulp, om te helpen koken en kuisen.  Ik heb een bewindvoerder, die regelt mijn financiën.

 • Oak Tree: Wat zijn je hobby's? 

Ik ben DJ,  ik heb al op Chiro fuiven gespeeld. Ik draai alle soorten muziek, nineties, seventies en hedendaagse muziek.  Ik heb door de jaren heen alle apparatuur gespaard.

Ik zou ook graag voetballen in Turnhout , bij de G ploeg. Ik ben ook al eens gaan muurklimmen in de sporthal. 

Yourick laat mij trots al zijn materiaal zien.


 • Oak Tree: Hoe was voor jou de aanloop naar de verhuis?

We moesten snel beslissen, mama en papa waren daardoor wat gestresseerd, van binnen voelde ik ook veel stress, maar ik liet dat niet zien. Ik voelde veel vertrouwen omdat mijn papa en mama alles voor mij regelden. 

 • Oak Tree: Het is hier wel heel gezellig ingericht, ging dat vlot? 

Ik ben zelf mee naar Ikea geweest om meubels te kiezen.

 • Oak Tree: Heb je een fijn contact met de andere Oak Tree bewoners?  Doen jullie wel eens iets samen?

Met Lander gaat het goed, we kijken al eens film samen in mijn studio of bij hem. Of gaan samen iets drinken. Lander is al een goeie maat van mij.

Jori woont hier nog niet, maar dat is ook nen toffe. En Yvonne woont er ook nog niet maar als die er woont dan gaan we met z'n allen koffie drinken bij haar. 

 • Oak Tree: Wat gebeurt er allemaal op een bewonersvergadering?  Hoe ervaar je deze vergaderingen?

Vergaderingen doe ik niet zo graag,  soms gaat het te snel en kan ik niet meer volgen, of begrijp ik het niet altijd en dan is het te veel voor mij.  Maar ik neem mijn mama en papa mee en die ondersteunen mij daarin.

 • Oak Tree: Het wonen in een Cohousing, is het wat je ervan verwachtte?

Nu is het nog winter en komen er niet veel mensen buiten. Dus weet ik nog niet hoe het zal zijn als ik meer buren tegen kom.  Ik ben nog maar 1 keer naar het buurtcafé met de buren gegaan, maar daar was veel volk en ik voelde me wat verlegen.

 • Oak Tree: Hoe is het contact met de andere buren van de cohousing?

De Rudy die ken ik, toen ik kwam verhuizen kwam hij spontaan even dag zeggen.  Morgen mogen we ook op de koffie bij hem samen met alle Oak Tree bewoners.

 • Oak Tree: Hoe bevalt de studio zelf?

Allemaal voordelen. Ruimte is goed, ben ook blij dat ik beneden woon,  in de zomer zal het gezellig zijn buiten.


Yourick

Jan en Gemma, ouders Yourick

Je zoon verhuist naar een Oak Tree studio. Hoe is dat voor de ouders? Wij vroegen het aan Gemma en Jan, de ouders van Yourick.

Lees meer

Brian

Brian huurt een woonunit in cohousing Eksternæst te Deurne. Lees zijn verhaal hier.

7 november 2023

Lees meer

Sam

De bouw van cohousing Eksternaest in Deurne is volop bezig. Toekomstige Oak Tree bewoner Sam deelt zijn ervaringen over het project in afwachting van zijn verhuis.

Lees meer

Christophe

Mijn naam is Christophe en ik draag als aandeelhouder graag mijn steentje bij aan het prachtige werk dat Oak Tree Projects tot nu toe al heeft verzet.

Lees meer

Sonja, mama van Glenn

Mijn naam is Sonja, 58j, gehuwd en mama van twee kinderen. Dochter Laura woont met haar vriend en zoontje in Tubize. Zoon Glenn heeft een niet aangeboren hersenletsel sinds januari 2017 en het is voor hem dat we ons engageren bij Oak Tree Projects. Ik ben maar gelukkig als mijn kinderen gelukkig zijn.

Lees meer

Danny en Ineke, ouders van Stéphanie

Wij zijn Danny en Ineke, de ouders van Stéphanie. Een kleine twee jaar geleden sprak Stéphanie ons aan over het feit dat ze graag op zichzelf wilde wonen. Met Oak Tree Projects zorgen we ervoor dat zij deze belangrijke stap in haar leven in optimale omstandigheden kan zetten.

Lees meer

Stéphanie

Mijn naam is Stéphanie en ik ben 24 jaar. Ik ben afgestudeerd als begeleider in de buitenschoolse kinderopvang en ik heb een autisme spectrum stoornis. Het belangrijkste in mijn leven is dat ik alleen kan wonen en dat ik een job kan hebben.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x