Sonja, mama van Glenn

Mijn naam is Sonja, 58j, gehuwd en mama van twee kinderen. Dochter Laura woont met haar vriend en zoontje in Tubize. Zoon Glenn heeft een niet aangeboren hersenletsel sinds januari 2017 en het is voor hem dat we ons engageren bij Oak Tree Projects.

Ik ben maar gelukkig als mijn kinderen gelukkig zijn.

Via Dienst Ondersteuningsplan hoorden we voor het eerst van Oak tree Projects, zelfstandig wonen met een zorgplan op maat. Bovendien zijn de inclusiewoningen in een cohousing project gelegen waar groene omgeving en sociaal contact belangrijk zijn.

Toen we vernamen dat er een project kwam op een voormalige witloofsite in Kortenberg, hebben we niet getwijfeld. De persoonlijke benadering en het samen bouwen aan aan mooie zelfstandige toekomst voor mensen met een beperking hebben ons onmiddellijk overtuigd.

Veilig wonen in een warme buurt, dat is een wens die in vervulling gaat.

Het brengt ons rust en Glenn weer een eigen leven, het leven waar hij recht op heeft. Immers is het niet evident om na acht jaar alleen wonen weer bij je ouders te moeten intrekken. Maar er was na de revalidatie in Pellenberg geen alternatief.

Gelukkig maakt Glenn nog steeds, weliswaar kleinere vorderingen, zodat hij uitkijkt naar zijn eigen flat.

Wat het zorgplan betreft zijn we deels afhankelijk van de toekomstige VAPH beslissing. Het regelmatige contact met Danaë verloopt spontaan en maakt alles bespreekbaar. Het is fijn deel uit te maken van een team met hetzelfde doel, een mooie gelukkige toekomst met zelfstandig wonen voor onze naasten.

Ook de groep cohousing kandidaten en leden vormt een belangrijk aspect in deze keuze. Het geeft veel voldoening samen iets te ondernemen, een thuis te creëren waar iedereen welkom is en elk zijn steentje bijdraagt.

We zijn zoveel mogelijk aanwezig op de vergaderingen en activiteiten van de groep en samen kunnen we meer.

Er moet nog een lange weg afgelegd worden en het pad loopt niet steeds over rozen maar we kijken samen uit naar de eerste steenlegging en dromen al van het stukje paradijs dat binnen drie jaar een warme thuis zal zijn.


Sonja, mama van Glenn

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x