Jan en Gemma, ouders Yourick

Je zoon verhuist naar een Oak Tree studio.  Hoe is dat voor de ouders? Wij vroegen het aan Gemma en Jan, de ouders van Yourick.
  • OakTree: Hoe zijn jullie te weten gekomen dat er vrije studio’s waren in het Oak Tree project in Turnhout?   

Wij hebben dit vernomen via de maatschappelijk assistent op de afdeling Vliet ( Bethanië) waar Yourick was opgenomen.

  • Oak Tree: Waren jullie al lang op zoek naar een woonplek voor Yourick?

We waren reeds vanaf april op zoek om een woonst te vinden.  Dit was niet zo eenvoudig, omdat Yourick toch ondersteuning nodig heeft, zijn budget niet hoog is en hij nog geen tegemoetkoming krijgt.

  • Oak Tree: Zijn jullie bekend met het cohousing concept?

We hadden al wel van het concept gehoord, maar wat het dan allemaal inhield zijn we zelf gaan opzoeken.

  • Oak Tree: Hoe ervaren jullie de stap naar zelfstandig wonen voor Yourick? 

Nu Yourick zelfstandig woont, blijft de bezorgdheid nog steeds aanwezig. Het is toch moeilijk om hem los te laten. Het is een hele stap voor hem om daar een leven op te bouwen. Alleen in de studio, nieuwe buren, werk, hobby en vrienden zoeken.

  • Oak Tree: Hoe was het voor jullie als ouders om jullie zoon te begeleiden naar zijn studio?  Is de verhuis vlot verlopen?

Het was in het begin een drukke periode. Het is allemaal snel gegaan. We kregen plots te horen dat Yourick de studio werd toegewezen. Veel papieren invullen en vergaderen zowel met Oak Tree als met de instelling waar Yourick verbleef om alles op orde te brengen zowel voor zijn verblijf als de omkadering die hij nodig heeft. Dan schilderen en meubels kopen, alles inrichten enzo. Maar nu alles klaar is zijn we allen blij met het resultaat en is hij trots op zijn eigen stekje.

  • Oak Tree: Bieden jullie nu ook nog veel ondersteuning?

Wij blijven nauw betrokken, we kijken zijn e-mail mee na en zorgen dat hij alle afspraken na komt. Andere ondersteuning is er zeker ook nog, zijn geldzaken worden beheerd door een bewindvoerder.  Familiehulp ondersteunt in het schoonmaken, eten maken en boodschappen.  En binnenkort ondersteunen zij ook bij de was en strijk.

  • Oak Tree: Hoe ervaren jullie de bewonersvergaderingen?

De bewonersvergaderingen vinden wij wel fijn. Alles wordt mooi geregeld onder elkaar, zodat alle kleine problemen worden opgelost. We hebben nu 2 vergaderingen gehad en iedereen begint elkaar wat te kennen.

  • Oak tree: Hoe gaat het contact met Oak Tree? Kan je met vragen bij iemand terecht?

Het contact met Oak Tree gaat goed vinden wij. Regelmatig krijgen wij een mail van Kim als er bv iemand komt kijken naar het brandalarm, de verwarming enz.  Ook voor de verslagen van de bewonersvergaderingen en bij vragen over aandachtspunten of problemen die er zijn, kan je bij haar terecht.  Kim houdt ook contact met de andere bewoners van de Academie en brengt ons daarvan op de hoogte.

  • Oak Tree: Wat vinden jullie van de studio zelf?

Wij zijn heel blij met de studio. Het is niet groot maar voor hem alleen is dit ruim voldoende. Het is een nieuwe BEN-woning gelegen midden in het centrum, dicht bij bushalte en station, wat super is. De mooie tuin is een oase van rust midden in de stad.


Jan en Gemma, ouders Yourick

Brian

Brian huurt een woonunit in cohousing Eksternæst te Deurne. Lees zijn verhaal hier.

7 november 2023

Lees meer

Yourick

Yourick verhuisde in de herfst van 2022 naar zijn studio in cohousing De Academie te Turnhout. We gingen bij hem op bezoek om te kijken of hij al gesetteld is.

Lees meer

Sam

De bouw van cohousing Eksternaest in Deurne is volop bezig. Toekomstige Oak Tree bewoner Sam deelt zijn ervaringen over het project in afwachting van zijn verhuis.

Lees meer

Christophe

Mijn naam is Christophe en ik draag als aandeelhouder graag mijn steentje bij aan het prachtige werk dat Oak Tree Projects tot nu toe al heeft verzet.

Lees meer

Sonja, mama van Glenn

Mijn naam is Sonja, 58j, gehuwd en mama van twee kinderen. Dochter Laura woont met haar vriend en zoontje in Tubize. Zoon Glenn heeft een niet aangeboren hersenletsel sinds januari 2017 en het is voor hem dat we ons engageren bij Oak Tree Projects. Ik ben maar gelukkig als mijn kinderen gelukkig zijn.

Lees meer

Danny en Ineke, ouders van Stéphanie

Wij zijn Danny en Ineke, de ouders van Stéphanie. Een kleine twee jaar geleden sprak Stéphanie ons aan over het feit dat ze graag op zichzelf wilde wonen. Met Oak Tree Projects zorgen we ervoor dat zij deze belangrijke stap in haar leven in optimale omstandigheden kan zetten.

Lees meer

Stéphanie

Mijn naam is Stéphanie en ik ben 24 jaar. Ik ben afgestudeerd als begeleider in de buitenschoolse kinderopvang en ik heb een autisme spectrum stoornis. Het belangrijkste in mijn leven is dat ik alleen kan wonen en dat ik een job kan hebben.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x