Sam


Hallo, mijn naam is Sam. Sinds een aantal jaar hou ik erg van computers en alles wat er rondt hangt, tegenwoordig kijk ik vooral naar beveiliging van data. Het geeft een structuur en is meestal ook duidelijk: die knop heeft een bepaalde actie. Onduidelijkheid geeft stress en dat ben ik liever kwijt dan rijk.

Een paar jaar geleden stond ik bijna op punt om een appartement te kopen, toen mijn tante voorbij dat appartement wandelde, dacht ze meteen: Sam daar alleen wonen, dat komt niet goed.


Mijn tante was ingeschreven op de nieuwsbrief van Cohousing projects, via papa kwam de nieuwsbrief waar het project van Deurne in stond bij mij terecht. Op de website stond te lezen dat het een ecologisch bouwproject ging zijn met vele gemeenschappelijke delen en studio’s die voorzien zijn voor mensen met een beperking. Het inclusief aspect ervan (waar mensen zonder beperking samenwonen met mensen met een beperking) sprak me wel aan, het is een leuk gegeven.


Deurne en zeker de wijk Eksterlaar is goed gelegen en dicht bij vanalles. Dus enkele infomomenten gevolgd en ik was verkocht. Het is een leuke groep, verschillende leeftijdsgroepen, interesses, persoonlijkheden. Ze nemen me op in de groep zoals iedereen, ik heb bewust gekozen om in een werkgroep te springen omdat je op die manier het snelste iedereen leert kennen, nu ken ik iedereen en omgekeerd en heb zelfs de algemene vergadering al eens voorgezeten. De laatste maanden proberen we (rekening houdend met de geldende corona maatregelen) leuke activiteiten te organiseren, ik doe mee zoals iedereen, ze houden dan rekening met mijn noden en heb zelf ook al iets georganiseerd.


Oak Tree Projects is een leuke organisatie, ik heb er een goed contact mee en ze hebben me al vaak gebeld om vanalles te regelen en zelfs voor een prijsuitreiking. 

Ik ben niet de meest sociaal intelligentste persoon, ik zit dan ook heel vaak op mijn kamer op mijn computer omdat het me een veilig comfortabel gevoel geeft. Ergens wou ik dat graag veranderen, dan was co-housing een no-brainer, je moet een beetje veranderen om het voor iedereen aangenaam te maken. Het concept past dus ook in mijn persoonlijke doelen.
Sam

Jan en Gemma, ouders Yourick

Je zoon verhuist naar een Oak Tree studio. Hoe is dat voor de ouders? Wij vroegen het aan Gemma en Jan, de ouders van Yourick.

Lees meer

Brian

Brian huurt een woonunit in cohousing Eksternæst te Deurne. Lees zijn verhaal hier.

7 november 2023

Lees meer

Yourick

Yourick verhuisde in de herfst van 2022 naar zijn studio in cohousing De Academie te Turnhout. We gingen bij hem op bezoek om te kijken of hij al gesetteld is.

Lees meer

Christophe

Mijn naam is Christophe en ik draag als aandeelhouder graag mijn steentje bij aan het prachtige werk dat Oak Tree Projects tot nu toe al heeft verzet.

Lees meer

Sonja, mama van Glenn

Mijn naam is Sonja, 58j, gehuwd en mama van twee kinderen. Dochter Laura woont met haar vriend en zoontje in Tubize. Zoon Glenn heeft een niet aangeboren hersenletsel sinds januari 2017 en het is voor hem dat we ons engageren bij Oak Tree Projects. Ik ben maar gelukkig als mijn kinderen gelukkig zijn.

Lees meer

Danny en Ineke, ouders van Stéphanie

Wij zijn Danny en Ineke, de ouders van Stéphanie. Een kleine twee jaar geleden sprak Stéphanie ons aan over het feit dat ze graag op zichzelf wilde wonen. Met Oak Tree Projects zorgen we ervoor dat zij deze belangrijke stap in haar leven in optimale omstandigheden kan zetten.

Lees meer

Stéphanie

Mijn naam is Stéphanie en ik ben 24 jaar. Ik ben afgestudeerd als begeleider in de buitenschoolse kinderopvang en ik heb een autisme spectrum stoornis. Het belangrijkste in mijn leven is dat ik alleen kan wonen en dat ik een job kan hebben.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x