Sam


Hallo, mijn naam is Sam. Sinds een aantal jaar hou ik erg van computers en alles wat er rondt hangt, tegenwoordig kijk ik vooral naar beveiliging van data. Het geeft een structuur en is meestal ook duidelijk: die knop heeft een bepaalde actie. Onduidelijkheid geeft stress en dat ben ik liever kwijt dan rijk.

Een paar jaar geleden stond ik bijna op punt om een appartement te kopen, toen mijn tante voorbij dat appartement wandelde, dacht ze meteen: Sam daar alleen wonen, dat komt niet goed.


Mijn tante was ingeschreven op de nieuwsbrief van Cohousing projects, via papa kwam de nieuwsbrief waar het project van Deurne in stond bij mij terecht. Op de website stond te lezen dat het een ecologisch bouwproject ging zijn met vele gemeenschappelijke delen en studio’s die voorzien zijn voor mensen met een beperking. Het inclusief aspect ervan (waar mensen zonder beperking samenwonen met mensen met een beperking) sprak me wel aan, het is een leuk gegeven.


Deurne en zeker de wijk Eksterlaar is goed gelegen en dicht bij vanalles. Dus enkele infomomenten gevolgd en ik was verkocht. Het is een leuke groep, verschillende leeftijdsgroepen, interesses, persoonlijkheden. Ze nemen me op in de groep zoals iedereen, ik heb bewust gekozen om in een werkgroep te springen omdat je op die manier het snelste iedereen leert kennen, nu ken ik iedereen en omgekeerd en heb zelfs de algemene vergadering al eens voorgezeten. De laatste maanden proberen we (rekening houdend met de geldende corona maatregelen) leuke activiteiten te organiseren, ik doe mee zoals iedereen, ze houden dan rekening met mijn noden en heb zelf ook al iets georganiseerd.


Oak Tree Projects is een leuke organisatie, ik heb er een goed contact mee en ze hebben me al vaak gebeld om vanalles te regelen en zelfs voor een prijsuitreiking. 

Ik ben niet de meest sociaal intelligentste persoon, ik zit dan ook heel vaak op mijn kamer op mijn computer omdat het me een veilig comfortabel gevoel geeft. Ergens wou ik dat graag veranderen, dan was co-housing een no-brainer, je moet een beetje veranderen om het voor iedereen aangenaam te maken. Het concept past dus ook in mijn persoonlijke doelen.
Sam

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x