Onze Raad van Bestuur

Onze Raad van Bestuur bestaat uit zes leden. De twee leden voorgedragen door de aandeelhouders A zijn ook mede-oprichters van Oak Tree Projects: Danaë Van den bossche en Michèle Vermeire. Twee leden werden voorgedragen door de aandeelhouders B en vertegenwoordigen de bewoners en hun netwerk: Sonja Corbeels en Kerlijn Moons. Daarnaast zochten we ook twee onafhankelijke bestuurders met expertise in vastgoed en financiën: Maarten Van Breusegem en Gert Cowé.


Danaë Van den bossche

Danaë is een sociaal onderneemster in hart en ziel. Zij behaalde een master in de politieke wetenschappen en een Executive MBA bij Vlerick. Samen met haar man en twee kinderen verhuist zij eind dit jaar naar het cohousing project in Wijgmaal, Wijg & Co. Ook haar zus Elisabeth, de inspiratiebron voor Oak Tree Projects, zal hier een warme thuis vinden. Danaë heeft meer dan tien jaar ervaring in project, quality en risk management, in de bank-, transport- en energiesector, waarvan de laatste 5 jaar als zelfstandig consultant. Sinds eind 2018 kan zij als gedelegeerd bestuurder voltijds bouwen aan de inclusieve woondroom van Oak Tree Projects.


Michèle Vermeire

Toen Michèle in mei 2017 in contact kwam met Danaë en haar plan voor Oak Tree Projects, aarzelde ze niet. Niet alleen is dit de perfecte woonoplossing voor haar zoon Wouter, maar ook voor nog meer (jong)volwassenen met een ondersteuningsnood. Mee als oprichter aan de wieg staan was voor haar dus evident. Michèle wil het voorzitterschap ook dit mandaat nog verder zetten. Als ervaringsdeskundige kan ze zich goed inleven in de noden van de bewoners en hun netwerk. Met haar organisatietalent en efficiënte projectaanpak wil ze Oak Tree Projects verder helpen groeien en professionaliseren.


Kerlijn Moons

Kerlijn is mama van twee bijzondere kinderen. Zij heeft een opleiding gevolgd als ontwerper, en geeft les in het middelbaar onderwijs. Ze is op een punt gekomen dat er veel tijd en energie gaat naar de zorg voor de kinderen, maar tegelijkertijd wil ze de voeling met de maatschappij niet verliezen en eerder dan een persoonlijke hobby te starten, wil ze iets betekenen voor andere mensen. De vacature sprak haar meteen aan en hoe meer ze zich verdiept in Oak Tree Projects, hoe meer ze het gevoel heeft haar schouders hieronder te willen zetten.

Gert Cowé

Gert is al bijna zijn ganse professionele leven actief in de vastgoedsector. Hij heeft gewerkt bij diverse vastgoedinvesteerders en -ontwikkelaars. Toen hij bij Participatie Maatschappij Vlaanderen (PMV) werkte, leerde hij in 2017 Danaë en Oak Tree Projects kennen. Bij PMV was Gert verantwoordelijk voor de vastgoedinvesteringen in de zorgsector. Het is daar dat hij geconfronteerd werd met de wachtlijsten voor huisvesting voor mensen met een beperking. De doelstellingen van Oak Tree Projects spraken Gert dan ook onmiddellijk aan. 

Gert is momenteel vennoot van Heem, een ontwikkelaar van cohousingprojecten. Oak Tree Projects werkt ondertussen samen met Heem voor verschillende projecten.

Gert hoopt als onafhankelijk bestuurder Oak Tree Projects de komende jaren te helpen groeien op een financieel gezonde en gestructureerde manier. 

In de nieuwsbrief van februari 2021 stelde hij zichzelf uitgebreid voor. 

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x