Cohousing Wijg & Co


Wijg & Co is een moderne en ecologische cohousing buurt te Wijgmaal. De site bevindt zich op een binnengrond van 1,3 hectare, volledig in het groen, op 8 km van Leuven, vlakbij fietsroute, bushaltes en het station van Wijgmaal. Meer info over Wijg & Co vind je op www.wijgenco.be.

Wijgmaal is een deelgemeente van Leuven. Het is een levendige gemeenschap, met een rijk verenigingsleven, zowel cultureel als sportief.

In het inclusiehuis zijn vier woonunits, één grote op de benedenverdieping en drie compacte op de eerste verdieping.

Het huis is een bijna energie neutraal (BEN) met gebruik van ecologische materialen en bijzondere aandacht voor akoestiek en ventilatie. Iedere studio heeft vloerverwarming en zonneschermen op het zuiden.

Het Oak Tree huis is unit 6, gelegen op de hoek van het B blok. Je deelt het tuintje met je drie bijzondere buren, de fietsenstalling met de bewoners van het B blok, en de grote gemeenschappelijke tuin en paviljoen met alle bewoners van Wijg & Co (33 units).

Woonunit 1
Rolstoeltoegankelijk
40m²

Toegewezen
Woonunit 2
eerste verdiep
25m²

Toegewezen
Woonunit 3
eerste verdiep
25m²

Toegewezen
Woonunit 4
eerste verdiep
25m²

Toegewezen

De cohousing buurt


Wonen in Wijg & Co betekent wonen in een groot autoluw parkdomein, met moestuin en fruitbomen en dicht bij het gemeenschappelijk paviljoen, met:
  • kelderruimte
  • wasruimte met wasmachine en droogkast
  • grote polyvalente ruimte met keuken om samen te koken en te eten
  • kleinere polyvalente ruimte om samen activiteiten te doen (filmavond, gezelschapspellen spelen, musiceren, creatief bezig zijn, … )
  • hobbyruimte, co-working space en twee logeerkamers
  • groot terras

De omgeving


Op wandelafstand vind je twee bakkers, een SPAR, een Oxfam wereldwinkel, een apotheek, een krantenwinkel, verschillende kappers en huisartsen, een café met frituur, een natuurvoedingswinkel, de parochiekerk, de sporthal en verschillende kleine parkjes.

Wijgmaal is gelegen langs het kanaal Leuven-Dijle, waarlangs je aangenaam kunt wandelen of fietsen. Meer info over Wijgmaal vind je op www.wijgmaal.be


Cohousing Wijg & Co

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x