Cohousing Qville


De voormalige Quarantainestallen (een monument) aan Hemelrijk, te midden van een natuur- en landbouwgebied in Essen, heeft HEEM getransformeerd tot een gezellig mini-dorpje.

Heem betekent woonerf, huis, maar vooral ook een thuis. En dat is precies wat ze nastreeft, het creëren van een plek met dat net ietsje meer, waar elke bewoner zich vooral thuis kan voelen www.heem.be.


De 5 woonunits, waarvan één rolstoeltoegankelijk, zijn bewoond sinds februari 2020.  Vanaf 1 nov 2023 zal het ook mogelijk zijn om een woonunit in Qville te huren voor personen met een zorgvraag zonder een toekenning van het Persoonsvolgend Budget.


Woonunit 1
rolstoeltoegankelijk
34.8m²

Toegewezen
Woonunit 2
19m² incl mezzanine


Gereserveerd
Woonunit 3
25m² incl mezzanine


Toegewezen
Woonunit 4
31m² incl mezzanine


Toegewezen
Woonunit 5
31m² incl mezzanine


Gereserveerd
Het Oak Tree huis

In cohousing Qville bevinden alle Oak Tree woonunits zich op de gelijkvloerse verdieping, met eigen tuin en terras. Iedere unit heeft een aparte leef- en slaapruimte, een open keuken en een badkamer met douche.

Woonunit 1 is rolstoeltoegankelijk en bevindt zich dus volledig op de gelijkvloerse verdieping. De andere vier woonunints hebben de slaapruimte in een mezzanine boven de keuken en badkamer, te bereiken via een vaste trap.

Er is ook een gezamenlijke (rolstoeltoegankelijke) wasplaats die enkel gedeeld wordt met de bewoners van het Oak Tree huis.

Het ecologische aspect speelt een belangrijke rol. Er worden zoveel mogelijk 'eerlijke' materialen gebruikt. Het Oak Tree huis is Bijna Energie Neutraal (BEN, EPC 30, volgens de normen van 2020), heeft een eigen warmtepompsysteem, er is regenwaterrecuperatie voorzien en er worden zonnepanelen geplaatst voor de gemeenschappelijke faciliteiten.

 

De cohousing buurt

De cohousing-filosofie wordt onderstreept door een gemeenschappelijke zwemvijver, binnenzwembad met wellness, een buurthuis, een gedeelde tuin met park, coworking spaces en elektrische deelauto’s. De grote ondergrondse garage en de nodige fietsenstallingen ondersteunen het autovrije karakter van de site.

De sfeerbeelden en de 3D-ervaring op de Qville site geven je een mooie impressie.


De omgeving

Qville is volledig omgeven door natuurgebied en velden. Het overweldigende landschap van de Kalmthoutse Heide vind je op enkele kilometers. Het station bevindt zich op wandelafstand en met de trein ben je in minder dan een half uur in Antwerpen.

In Roosendaal geraak je met de trein of met de auto in 10 minuten. Ook Rotterdam, Breda en Bergen Op Zoom zijn zeer vlot bereikbaar. Het sportpark Hemelrijk bevindt zich om de hoek en naar de dorpskern van Essen kan je te voet of met de fiets.

Meer info over Essen vind je op www.essen.be.{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x