Cohousing De Academie

De Academie in Turnhout is een cohousing project. De (oude) Academie is gelegen op wandelafstand van het station én de grote markt, vlakbij CC De Warande. Hier woon je in het centrum van de stad, met een prachtige groene binnentuin. 


Voor wie?

We richten ons hier specifiek tot (jong)volwassenen met een ondersteuningsnood. Huurders met een beperking of een chronische ziekte die wel zelfstandig kunnen wonen, maar hierbij wat zorg of ondersteuning nodig hebben. Die op zoek zijn naar een warme omgeving, en die hun (begeleid) werk en/of hobby’s en netwerk hebben uitgebouwd in of rond Turnhout.


Oak Tree Projects voorziet in deze cohousing een Oak Tree huis met 4 woonunits. Hou je van een groene plek in de stad en van mensen om je heen, dan is cohousing Academie de ideale plek voor jou!


Woonunit 1
31 m²


Toegewezen
Woonunit 2
33 m²
Rolstoeltoegankelijk

Toegewezen
Woonunit 3
31 m²


Toegewezen
Woonunit 4
31 m²


Toegewezen

De cohousing buurt

De cohousing buurt bestaat uit 15 wooneenheden, met gemeenschappelijke delen zoals een buurthuis, atelier, sauna, speelruimte, zwembad en een prachtige groene binnentuin.

Meer info over dit project kan je terugvinden op de site van Heem.


De omgeving

Combineer de voordelen van een woonplek in de stad, met het mooie groen van een gemeenschappelijke tuin. 

Turnhout wordt bovendien omringd door een groene gordel van bossen, weiden, akkers en vennen, vanaf de oevers van het kanaal Dessel-Schoten tot de Nederlandse grens. Een uniek decor voor een centrumstad in Vlaanderen.

Meer info vind je op de website van de stad Turnhout.


Meer weten?

Ben je al aan het dromen? Of wil je meer weten? Bel of mail ons gerust je vraag. Of schrijf je in voor één van onze infosessies.
Cohousing De Academie

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x