Cohousing Compagnie


Van een oude fabriekssite naar een frisse woonwijk dat is de Komet site in het kloppend hart van Mechelen en aan de oevers van het kanaal.  De Komet site bestaat uit verschillende gebouwen waaronder Compagnie, een cohousing.

Compagnie : Cohousing


Het gebouw is gelegen tussen het publieke buurtpark en de collectieve hof, en profiteert optimaal van deze dubbele oriëntatie. Op de vijfde verdieping, het dak van Compagnie wordt een collectieve daktuin van 277m² voorzien. De hoogste tuin van Mechelen!  

Dit cohousing gebouw wordt een inclusieve woonbuurt met 30 appartementen  en 5 zorgstudio’s voor mensen met een zorgvraag die zelfstandig kunnen wonen.

De verhuur van de woonunits staat gepland voor najaar 2025.  Reservaties zijn wel al mogelijk. Meer info over deze reservatie ontvang je tijdens een infosessie of neem contact op met ons via mail of telefoon.

Woonunit 1
25m²

Gereserveerd
Woonunit 2
25m²

Gereserveerd
Woonunit 3
25m²

Gereserveerd
Woonunit 4
25m²

Gereserveerd
Woonunit 5
29m²
Rolstoeltoegankelijk
Gereserveerd


Download hier de plannen van de cohousing en de woonunits



De Cohousing

Architectenbureau BRUT ontwerpt hier een stedelijke cohousing voor een 30-tal wooneenheden met alle comfort. De cohousing is ook voorzien van gemeenschappelijke ruimtes zoals keuken, eetruimte, living, wassalon, atelier en dakterras. 


Zoals je hier op de foto kan zien, bevinden de gemeenschappelijke ruimtes zich centraal in de cohousing en staan ze in verbinding met de inkom en het dakterras. 

Op het gelijkvloers is een kleine ontmoetingsplek en ruimte voor informatieborden over het reilen en zeilen in de cohousing.  Naast de inkom komt er een gezamenlijke klusruimte met wasplaats.

Boven de inkom zijn 3 gedeelde ruimtes die het licht doorlaten tot het gelijkvloers, zij worden ingericht als hobbyruimte, muziek en speelruimte.  De ruimte op de derde verdieping wordt afgesloten als stille ruimte, leeshoek, studiekamer en luisterhoek.

Op de vierde verdieping is een collectieve tuinkamer van 75m². Waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten, samen koken, samen aperitieven en, enz.  Er zal een kitchenette voorzien worden en enkele kasten.

Op de vijfde verdieping, het dak van de compagnie wordt een collectieve daktuin van 277m² voorzien.


De omgeving

Compagnie geniet van een ideale ligging tussen vesten en kanaal.  Met de fiets ben je op 5 min in het station.  De Grote Markt is 12 min stappen en het Vrijbroekpark ligt op 5 min wandelen.




Geïnteresseerd?

Het bijwonen van één van onze infosessies is de ideale manier om alles te vernemen over zelfstandig wonen in een Oak Tree huis. We geven er uitgebreid uitleg over onze dienstverlening en onze projecten en je kan er uiteraard al je vragen stellen.

De toegang is gratis, maar we vragen je wel in te schrijven. 




Cohousing Compagnie

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x