Qville - VOLZET


De voormalige Quarantainestallen (een monument) aan Hemelrijk, te midden van een natuur- en landbouwgebied in Essen, zal HEEM binnenkort transformeren tot een gezellig mini-dorpje.

Heem betekent woonerf, huis, maar vooral ook een thuis. En dat is precies wat ze nastreeft, het creëren van een plek met dat net ietsje meer, waar elke bewoner zich vooral thuis kan voelen. HEEM kiest resoluut voor inclusie en verwelkomt in het project Qville dan ook 5 Oak Tree bewoners. Meer info over hun visie vind je op www.heem.be.

De 5 studio's, waarvan één studio rolstoeltoegankelijk zal zijn, zullen klaar zijn voor bewoning tegen november 2019.

Studio 1
34,8m² rolstoeltoegankelijk

Toegewezen

Studio 2
19 m² inclusief mezzanine

Gereserveerd


Studio 3
25 m² inclusief mezzanine

Toegewezen

Studio 4
31 m² inclusief mezzanine

Toegewezen

Studio 5
31 m² inclusief mezzanine

ToegewezenHet Oak Tree huis

In cohousing Qville bevinden alle Oak Tree studio's zich op de gelijkvloerse verdieping, met eigen tuin en terras. Iedere studio heeft een aparte leef- en slaapruimte, een open keuken en een badkamer met douche.

Studio 1 is rolstoeltoegankelijk en bevindt zich dus volledig op de gelijkvloerse verdieping. De andere vier studio's hebben de slaapruimte in een mezzanine boven de keuken en badkamer, te bereiken via een vaste trap.

Er is ook een gezamenlijke (rolstoeltoegankelijke) wasplaats die enkel gedeeld wordt met de bewoners van het Oak Tree huis.

Het ecologische aspect speelt een belangrijke rol. Er worden zoveel mogelijk 'eerlijke' materialen gebruikt. Het Oak Tree huis is Bijna Energie Neutraal (BEN, EPC 30, volgens de normen van 2020), heeft een eigen warmtepompsysteem, er is regenwaterrecuperatie voorzien en er worden zonnepanelen geplaatst voor de gemeenschappelijke faciliteiten.

 

De cohousing buurt

De cohousing-filosofie wordt onderstreept door een gemeenschappelijke zwemvijver, binnenzwembad met wellness, een buurthuis, een gedeelde tuin met park, coworking spaces en elektrische deelauto’s. De grote ondergrondse garage en de nodige fietsenstallingen ondersteunen het autovrije karakter van de site.

De sfeerbeelden en de 3D-ervaring op de Qville site geven je een mooie impressie.


De omgeving

Qville is volledig omgeven door natuurgebied en velden. Het overweldigende landschap van de Kalmthoutse Heide vind je op enkele kilometers. Het station bevindt zich op wandelafstand en met de trein ben je in minder dan een half uur in Antwerpen.

In Roosendaal geraak je met de trein of met de auto in 10 minuten. Ook Rotterdam, Breda en Bergen Op Zoom zijn zeer vlot bereikbaar. Het sportpark Hemelrijk bevindt zich om de hoek en naar de dorpskern van Essen kan je te voet of met de fiets.

Meer info over Essen vind je op www.essen.be.


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x