Cohousing Papiermoleken

Cohousing Papiermoleken

Op de grens tussen Leuven en Bierbeek ligt een natuurgebied van 2ha mét ruïnes (op 3 km van de Leuvense binnenstad) te wachten op een nieuwe bestemming. Deze unieke site heeft een rijke historie die teruggaat tot 1722 toen een papierfabriekje als eerste neerstreek op deze terreinen langs de Molenbeek.

Cohousing Papiermoleken in Bierbeek koos architectenbureau Stramien cvba om de cohousing te ontwerpen. Hun ervaring en sterke visie op ecologisch bouwen gaven de doorslag. De groep is bijna helemaal gevormd en de omgevingsvergunning werd in juli 2019 ingediend.

Om ook een gezin met een ondersteuningsnood te kunnen helpen, kiezen we in dit project voor één gezinsappartement, en vier studio's.

Appartement 1 65m²

Toegewezen

Studio 2 30m²

Toegewezen

Studio 3 25m²

Toegewezen

Studio 4 25m²

Toegewezen

Studio 5 25m²

Nog vrij

De cohousing buurt

De voormalige papiermolen verandert in een cohousingproject met 12 woningen en appartementen. Daarnaast delen de bewoners een zaaltje met keuken, polyvalent zaaltje, wasplaats, logeerkamers en een tuin van zo’n 18.000 m² beschermd natuurgebied. In het voormalige Molenhuis wil de groep een maatschappelijke functie realiseren zodat ook anderen kunnen genieten van de natuur.

De omgeving

De groene, rustige en ecologische omgeving op een boogscheut van Leuven is werkelijk uniek. Van de Vlaamse tot de Europese overheid wordt de site erkend als uiterst waardevol natuurgebied. Het maakt deel uit van het natuurschoon langs de Molenbeek dat zich uitstrekt van de abdij van Park tot in Lubbeek.

Op drie kilometer vind je het historisch centrum van Leuven. Op minder dan 1 kilometer vind je allerlei voorzieningen: supermarkten, lagere school, middelbare school en goede busverbindingen.

Geïnteresseerd?

Meld je aan of kom naar onze volgende infosessie.


Oak Tree Projects cvba-so gebruikt dit mailadres enkel om je op de hoogte te houden van Oak Tree initiatieven. We geven je gegevens nooit door aan derden en bewaren ze met de nodige beveiliging. Meer details hierover vind je terug in ons privacybeleid.