GEREALISEERDE PROJECTEN


Qville
De voormalige Quarantainestallen (een monument) aan Hemelrijk, te midden van een natuur- en landbouwgebied in Essen, werden door HEEM getransformeerd tot een gezellig mini-dorpje.

In cohousing Qville bevinden de 5 Oak Tree studio's zich op de gelijkvloerse verdieping, met elk toegang tot de zuidgerichte tuin en het terras. Iedere studio heeft een aparte leef- en slaapruimte, een open keuken en een badkamer met douche.

Het Oak Tree huis is Bijna Energie Neutraal (BEN, EPC 30, volgens de normen van 2020), heeft een eigen warmtepompsysteem, er is regenwaterrecuperatie voorzien en er worden zonnepanelen geplaatst voor de gemeenschappelijke faciliteiten.

De cohousing-filosofie wordt onderstreept door een gemeenschappelijke zwemvijver, binnenzwembad met wellness, een buurthuis, een gedeelde tuin met park, coworking spaces en elektrische deelauto’s. De grote ondergrondse garage en de nodige fietsenstallingen ondersteunen het autovrije karakter van de site.

Qville is volledig omgeven door natuurgebied en velden. Het overweldigende landschap van de Kalmthoutse Heide vind je op enkele kilometers. Het station bevindt zich op wandelafstand en met de trein ben je in minder dan een half uur in Antwerpen.
{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x