Infosessie en bewonersvergadering Qville

Voor onze bewoners start alles met het bijwonen van een infosessie, waarna ze zich kunnen aanmelden voor een specifiek project. Alle toekomstige bewoners van een project blijven nadien betrokken via periodieke bewonersvergaderingen. We krijgen via dit verslag van een infosessie en bewonersvergadering in Qville een korte blik achter de schermen.

Infosessie

De infosessie regio Antwerpen van 23 oktober ging door in de cohousing Qville, Essen. We startten met een blik op de werf en de voortgang van de werken en konden vaststellen dat het einde van de bouwwerken voorzichtig nadert. Zo krijgen de deelnemers een uniek beeld van hoe een bijna afgewerkt cohousing project en een Oak Tree huis er kan uitzien.

Op de infosessie krijgen we altijd een mix aan deelnemers, vanuit verschillende achtergronden, en dat was deze keer niet anders: een geïnteresseerde toekomstige bewoner, een begeleider van een persoon met een zorgvraag, een trekker van een nieuw inclusief project, waar in de toekomst mogelijk een Oak Tree huis komt.

Bewonersvergadering

Na de infosessie organiseerden we aansluitend de bewonersvergadering met de reeds gekende toekomstige bewoners van de studio’s in Qville. Op die manier kon de geïnteresseerde bewoner ook kennis maken met de potentiële nieuwe buren. Hij kwam reeds voor een tweede keer naar een infosessie. Nu hij het project kon bezichtigen en kennismaken met de andere Oak Tree bewoners besloot hij ter plekke om de laatste studio te reserveren. We zijn heel blij dat de bewonersgroep voor Qville nu compleet is.

Zorg op maat

Deze bewonersvergadering stond ook in het teken van de zorg. We maakten kennis met de dienst gezinszorg van Landelijke Thuiszorg die de bewoners zal bijstaan in het Oak Tree huis. Naast hun persoonlijke begeleiding, kiezen de bewoners zelf welke huishoudelijke ondersteuning zij individueel inschakelen, en welke zij samen willen organiseren.

De Oak Tree bewoners zijn in ieder geval klaar voor de verhuis. Nu nog geduldig wachten op de (voorlopige) oplevering van de woning.


Oak Tree Projects cvba-so gebruikt dit mailadres enkel om je op de hoogte te houden van Oak Tree initiatieven. We geven je gegevens nooit door aan derden en bewaren ze met de nodige beveiliging. Meer details hierover vind je terug in ons privacybeleid.