We hebben het voorbij jaar heel wat gerealiseerd

Oak Tree Projects cvba-so begon als een droom, ontpopte zich verder tot plan, en precies één jaar geleden werd onze coöperatie geboren, op 24 juli 2017. Het eerste jaar is voorbijgevlogen, was onvoorstelbaar boeiend en heeft ons nog meer gemotiveerd om onze droom verder na te streven: een betaalbare en inclusieve samenleving voor (jong)volwassenen met een ondersteuningsnood.

Een gedeelde droom in Wijgmaal

Het verhaal van Oak Tree Projects begon in Wijg & Co, samen met een groep enthousiaste buurtbewoners. Zij hadden een gedeelde droom over toegankelijkheid, en wij zochten een plan om dit mogelijk te maken. Intussen is de groep voltallig, bekijken we samen de inrichting van de keukens, organiseren we fijne bijeenkomsten, en nemen de Oak Tree bewoners al deel aan de activiteiten van de cohousing groep. In september gaan we met z'n allen mee op weekend met de volledige cohousing groep.

Vele troeven in Kortenberg

Toen we hoorden dat een gelijkaardig cohousing project zou starten in Kortenberg, waren we meteen enthousiast. De cohousing groep is overtuigd van de vele troeven van Kortenberg: de groene omgeving, de goede bereikbaarheid van Leuven en Brussel via het openbaar vervoer, en de levendige dorpskern. In Cohousing Negenhoek voorzien we een Oak Tree huis met vijf studio’s. Twee Oak Tree bewoners zijn al klaar om mee te bouwen. Drie studio’s zijn nog beschikbaar.

Een innovatieve woonbuurt in Essen

Onze zoektocht naar nieuwe innovatieve woonbuurten bracht ons verder tot in de noordelijke regionen van Vlaanderen, in Essen. Hier wordt het project Qville gebouwd. Opnieuw kiezen we voor een buurt met goede bereikbaarheid via het openbaar vervoer, maar tegelijk omgeven door natuurgebied en velden. De troeven van dit project zijn niet min, met onder andere een gemeenschappelijke zwemvijver, binnenzwembad met wellness, een buurthuis en een gedeelde tuin met park. Hier zijn nog 4 studio’s van de 5 beschikbaar.

Een kleinschalig project in natuurgebied te Bierbeek

Ons meest recente project bevindt zich dan weer letterlijk in een natuurgebied in Bierbeek, Papiermoleken, op 3 km van de Leuvense ring. Op dit domein was eerder al een zorgfunctie, en het is dan ook mooi als we deze functie kunnen verder zetten via een Oak Tree huis. Kiezen voor Papiermoleken is kiezen voor rust, met de bruisende stad Leuven in de nabijheid.

Nieuwe projecten in aantocht

Er zijn nog heel wat nieuwe projecten in aantocht. We kunnen hier nog niet veel over kwijt, maar houden je met veel plezier op de hoogte via onze Facebookpagina.

blijf op de hoogte via Facebook

Oak Tree Projects cvba-so gebruikt dit mailadres enkel om je op de hoogte te houden van Oak Tree initiatieven. We geven je gegevens nooit door aan derden en bewaren ze met de nodige beveiliging. Meer details hierover vind je terug in ons privacybeleid.