Martje

Mijn naam is Martje en ik ben 23 jaar. Ongeveer vier jaar geleden werd de diagnose fibromyalgie en CVS gesteld. Daarvoor had ik ook al last met mijn gezondheid, maar nu had ik een antwoord (of toch een beetje, want deze ziekte heeft nog vele vraagtekens). Fibromyalgie is een spierziekte die gekenmerkt wordt door pijn. CVS staat voor chronisch vermoeidheidssyndroom. De vermoeidheid is echter niet mijn grootste obstakel. De klachten die zich vormen na een inspanning (fysiek of mentaal) zijn de boosdoener.

Natuurlijk zit er iemand achter dit ziektebeeld. Een jonge vrouw die graag verhalen bedenkt of verhalen van anderen leest. Iemand die belang hecht aan familie en vrienden. En iemand die de wens heeft om zelfstandig te wonen (momenteel woon ik nog bij mijn ouders).

Via mond-tot-mondreclame hoorde ik van Oak Tree Projects. Voor mij is dit project de perfecte combinatie tussen wat ik wil (een cohousingproject) en wat ik nodig heb (een omgeving waar er begrip kan zijn voor elkaar en voor mijn ziekte).


Cohousing is voor mij een droom die uitkomt. Een droom, die zonder Oak Tree Projects onbereikbaar leek. Zowel cohousing als het idee om zo klein mogelijk te wonen spreekt mij aan: het delen van gemeenschappelijke ruimte waar toch iedereen zijn eigen domein heeft.

Ik probeer zo veel mogelijk betrokken te zijn bij het project, op mijn eigen manier. Ik doe dit door zo veel mogelijk aanwezig te zijn op activiteiten en algemene vergaderingen. Het online-gebeuren is voor mij jammer genoeg een kluwen waar ik me door zal moeten werken. Mails en documenten waar samen aan gewerkt wordt, zijn voor mij al snel onoverzichtelijk.

Ik kijk er naar uit om in mijn studio te trekken (al zal dat nog even duren). Ondertussen vind ik het leuk om de buren beter te leren kennen. Iedereen komt met zijn eigen achtergrond en zijn eigen ‘ik’ naar de tafel, iedereen draagt bij op zijn of haar manier.

De weg tot hier is al een geweldige ervaring geweest voor mij. Het pad dat ik nu volg zal mij in ieder geval leiden tot nieuwe ervaringen. De goede momenten en misschien ook enkele moeilijke: ik ben er klaar voor. Laat dit verhaal maar beginnen!


Martje

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x