Cohousing Papiermoleken (Bierbeek)


Op de grens tussen Leuven en Bierbeek ligt een natuurgebied van 2 ha mét ruïnes (op 3 km van de Leuvense binnenstad) te wachten op een nieuwe bestemming. Deze unieke site heeft een rijke historie die teruggaat tot 1722 toen een papierfabriekje als eerste neerstreek op deze terreinen langs de Molenbeek.

Cohousing Papiermoleken in Bierbeek koos architectenbureau Stramien cvba om de cohousing te ontwerpen. Hun ervaring en sterke visie op ecologisch bouwen gaven de doorslag. De groep is bijna helemaal gevormd en de omgevingsvergunning werd in juli 2019 ingediend.

Om ook een gezin met een ondersteuningsnood te kunnen helpen, kiezen we in dit project voor één gezinsappartement, en vier studio's.

Appartement 1
65m²

Toegewezen

Studio 2
30m²

Toegewezen

Studio 3
25m²

Toegewezen

Studio 4
25m²

Toegewezen

Studio 5
25m²

Nog vrij

De cohousing buurt

De voormalige papiermolen verandert in een cohousingproject met 12 woningen en appartementen. Daarnaast delen de bewoners een zaaltje met keuken, polyvalent zaaltje, wasplaats, logeerkamers en een tuin van zo’n 18.000 m² beschermd natuurgebied. In het voormalige Molenhuis wil de groep een maatschappelijke functie realiseren zodat ook anderen kunnen genieten van de natuur.


De omgeving

De groene, rustige en ecologische omgeving op een boogscheut van Leuven is werkelijk uniek. Van de Vlaamse tot de Europese overheid wordt de site erkend als uiterst waardevol natuurgebied. Het maakt deel uit van het natuurschoon langs de Molenbeek dat zich uitstrekt van de abdij van Park tot in Lubbeek.

Op drie kilometer vind je het historisch centrum van Leuven. Op minder dan 1 kilometer vind je allerlei voorzieningen: supermarkten, lagere school, middelbare school en goede busverbindingen.


Geïnteresseerd?

Het bijwonen van één van onze infosessies is de ideale manier om alles te vernemen over begeleid zelfstandig wonen in een Oak Tree huis. We geven er uitgebreid uitleg over onze dienstverlening en onze projecten en je kan er uiteraard al je vragen stellen.

De toegang is gratis, maar we vragen je wel in te schrijven. 


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x